Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

 

Όταν η Bayer προωθούσε την ηρωίνη και μάλιστα σε παιδιά!

Όταν η Bayer προωθούσε την ηρωίνη και μάλιστα σε παιδιά!

Όταν η Bayer προωθούσε την ηρωίνη και μάλιστα σε παιδιά! Δεν είναι καινούρια είδηση ότι η Bayer, η μεγάλη αυτή γερμανική εταιρεία φαρμάκων στα τέλη της δεκαετίας του 1890 εμπορεύτηκε εκτός από την ασπιρίνη και την ηρωίνη, ως φάρμακα για το βήχα, το κρύο και τον πόνο… 

Αυτό που ίσως είναι λιγότερο ευρέως γνωστό, είναι ότι προώθησε την ηρωίνη για χρήση σε παιδιά που ταλαιπωρούνται από βήχα, κρυολογήματα και ερεθισμούς μέχρι και το 1912.

Το 1895, η Bayer ξεκίνησε το εμπόριο για ένα φάρμακο χωρίς συνταγή με το όνομα Heroin που βγαίνει από την ελληνική λέξη ήρωας. Αναπτύχθηκε κυρίως σαν υποκατάστατο της μορφίνης και παρουσιάστηκε ως ένα μη εθιστικό φάρμακο.

Οι αναφορές για εξάρτηση από την Ηρωίνη είχαν ξεκινήσει στις ΗΠΑ από το 1899 όπου ζητούσαν όλο και περισσότερη. Η ηρωίνη στις ΗΠΑ περιορίστηκε σε χρήση μόνο με ιατρική συνταγή, όπου τελικά απαγορεύτηκε από το νεογέννητο FDA το 1924, (εκτός από πολύ αυστηρές ιατρικές καταστάσεις).

H Bayer είχε ξεκινήσει μια εκστρατεία διαφημίσεων σε ισπανικές εφημερίδες.

Μια διαφήμιση που προτρέπει τη χρήση ηρωίνης σε παιδιά, δείχνει δύο παιδάκια σε ένα τραπέζι με ένα μπουκάλι ηρωίνης στη μέση του τραπεζιού.

Δεν απαιτείται επίβλεψη ανηλίκου!

Μια άλλη διαφήμιση δείχνει μια μητέρα να δίνει στο άρρωστο κοριτσάκι της μια κουταλιά από το “θαυματουργό” φάρμακο ηρωίνη. “La tos desaparece”, γράφει η διαφήμιση “ο βήχας εξαφανίζεται”.

ο βήχας εξαφανίζεται

Πάλι μια μητέρα αυτή τη φορά να κρατάει ένα μπουκάλι ηρωίνης με το παιδάκι από κάτω να το ζητάει.

“Αυτό το παιδί θέλει πραγματικά την ηρωίνη του”

Όταν η Bayer προωθούσε την ηρωίνη και μάλιστα σε παιδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: