Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

 


Απόφαση για την ηλεκτρονική διασταύρωση της επαρκούς φοίτησης, η οποία αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού σε σπουδαστές

Τη διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας «Στοιχεία φοίτησης Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» στο πληροφοριακό σύστημα «Επίδομα Παιδιού Α21» του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), με την μέθοδο «Αναζήτηση μαθητή στο myschool και επαλήθευση της επαρκούς φοίτησής του για συγκεκριμένο σχολικό έτος (αναζήτηση με βάση τον Α.Μ. μαθητή), αποφάσισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημ.Παπαστεργίου.

00:00
00:00 / 00:00
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, σκοπός χρήσης της διαδικτυακής υπηρεσίας είναι η διασταύρωση της επαρκούς φοίτησης, η οποία αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού σε σπουδαστές.

Αναλυτικά το ΦΕΚ αποφασίζει:

ADVERTISING

«1. Τη διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας «Στοιχεία φοίτησης Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» στο πληροφοριακό σύστημα «Επίδομα Παιδιού Α21» του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), με την μέθοδο «Αναζήτηση μαθητή στο myschool και επαλήθευση της επαρκούς φοίτησής του για συγκεκριμένο σχολικό έτος (αναζήτηση με βάση τον Α.Μ. μαθητή)». Σκοπός χρήσης της διαδικτυακής υπηρεσίας είναι η διασταύρωση της επαρκούς φοίτησης, η οποία αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού σε σπουδαστές, σύμφωνα με το άρθρο 136 του ν. 4808/ 2021 (Α’ 101) και της υπό στοιχεία Δ22/ 11/2705/58/17-1-2018 κοινής υπουργικής απόφασης.

2. Ο φορέας έχει την υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των λαμβανομένων πληροφοριών και, κατ’ ελάχιστον, την καταγραφή και παρακολούθηση των προσβάσεων, τη διασφάλιση ιχνηλασιμότητας και την προστασία των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη απειλή ή τυχαίο κίνδυνο. Ο φορέας έχει την υποχρέωση χρήσης των λαμβανομένων πληροφοριών αποκλειστικά και μόνον για τον σκοπό που περιγράφεται στην παρούσα.

3. Η διάθεση των διαδικτυακών υπηρεσιών διενεργείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την Πολιτική Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ., την Πολιτική Ορθής Χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών, καθώς και τις διατάξεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα»

Δείτε το ΦΕΚ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: