Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

 


Οι τελικοί θα διεξαχθούν στις 19 Απριλίου 2024 στη Θεσσαλονίκη - Κολυμβητήριο «Ποσειδώνιο»

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.) προκηρύσσει τους

Πανελλήνιους Αγώνες Κολύμβησης μαθητών και μαθητριών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.), σχολικού έτους 2023-2024.

Η διοργάνωση (α) της Α΄ φάσης των ανωτέρω αγώνων ανατίθεται στις Οργανωτικές Επιτροπές Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Μαγνησίας, Λάρισας, Κοζάνης, Καβάλας, Έβρου και Χανίων (β) της Β΄ και Γ ΄φάσης στην Ο.Ε.Σ.Α.Δ. της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.).

Ειδικότερα, οι ανωτέρω αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του αθλήματος και τον ακόλουθο προγραμματισμό ως εξής:

κολυμβηση1
κολυμβηση2

 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Στους αγώνες μετέχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου.

 Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες μαθητές και μαθήτριες πρέπει να φοιτούν κανονικά στο σχολείο με αρχική εγγραφή ή μετεγγραφή που είναι σύμφωνη με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 της υπό στοιχεία 79942/ΓΔ4/31.5.2019 κοινής υπουργικής απόφασης «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (Β΄ 2005) και να είναι γεννημένοι/ες κατά τα έτη 2006, 2007, 2008 και κατά το έτος 2009 μόνο οι φοιτούντες/σες στην Α΄ Λυκείου.

 Στη διοργάνωση μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές/μαθήτριες που δεν διαθέτουν Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Κ.Ο.Ε.), επικαιροποιημένη Κάρτα Υγείας Αθλητή και κάρτα διαπίστευσης κολυμβητή/κολυμβήτριας. Στην περίπτωση αυτή συμπληρώνουν όλα τα απαιτούμενα από την σχολική μονάδα έντυπα για τη συμμετοχή τους, όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω.

Δείτε την απόφαση

Δεν υπάρχουν σχόλια: