Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

 

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία, θα γίνουν στις 18 Μαΐου 2024. Επίσης η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Σήμερα Παρασκευή 22.3.2024 αναμένεται,  σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας και εκτός απροόπτου, να ανακοινωθεί αριθμός εισακτέων στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ.έτος 2024-25, ανά σχολική μονάδα καθώς και η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ενιαίας Ψηφιακής gov.gr.

Ήδη εκδόθηκε σε ΦΕΚ η αριθμ. 25451/Δ6/11.3.2024 “Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα Σχολεία, Πειραματικά Σχολεία και Εκκλησιαστικά Σχολεία” (B’ 1671) Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν στην εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ

Εφέτος οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία, θα γίνουν στις 18 Μαΐου 2024. Επίσης η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Οι υποψήφιοι/ιες  μαθητές/τριες θα αξιολογηθούν σε δυο γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.

Πέρυσι στα Πειραματικά σχολεία έγιναν 9044 αιτήσεις για 2405 θέσεις, ενώ στα Πρότυπα 8752 αιτήσεις για 1766 θέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες:

Α) σχετικά με το δίκτυο των Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ. στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. https://depps.minedu.gov.gr/

Β) για τις διαδικασίες εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μπορείτε να αναζητήσετε στο Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών-Μίτος, για τα Πρότυπα ΕΔΩ και για τα Πειραματικά ΕΔΩ.

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, (ακολουθώντας τη διαδρομή https://www.minedu.gov.gr/gepo-menu-m/dieythynsi-thriskeftikis-ekpaidefsis- kai-diathriskeftikon-sxeseon/tmima-ekklisiastikis-ekpaidefsis-kai-thriskeftikis- agogis/ekklisiastika-sxoleia/eisagogi-mathiton-mathitrion-sta-ekklisiastika-sxoleia μπορείτε να αναζητήσετε τον πίνακα των Εκκλησιαστικών Σχολείων, την κείμενη νομοθεσία που διέπει την εισαγωγή στα Εκκλησιαστικά Σχολεία, ενδεικτικές ερωτήσεις και απαντήσεις για την εξέταση του μαθήματος των Θρησκευτικών, καθώς και τα θέματα με τις απαντήσεις τους, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι/ες για το έτος 2023.

Εξι νέα πειραματικά

Τα 6 νέα Πειραματικά που θα λειτουργήσουν εφέτος, είναι τα εξής:

α/αΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΔΔΕ/ΔΠΕΣΧΟΛΕΙΟΤΥΠΟΣ
1ΑΤΤΙΚΗΣΔΔΕ Α ΑΘΗΝΑΣ26Ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ
2ΑΤΤΙΚΗΣΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ
3ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΔ.Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ2Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ
4ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΔ.Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ
5ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝΔ.Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ
6ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣΔ.Δ.Ε. ΛΑΜΙΑΣ4Ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: