Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

 3.2024 - 14:54

Η διακοπή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας για 430 παιδιά είναι ανεπίτρεπτη.  

Στον «αέρα» βρίσκονται 430 παιδιά και οι οικογένειές τους, μετά το λουκέτο που μπήκε στο κτίριο όπου στεγάζονται το 5ο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, λόγω προβλημάτων στατικής επάρκειας.

Το σχολικό κτίριο έκλεισε την Παρασκευή 15 Μάρτη χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει χειροπιαστός σχεδιασμός σχετικά με την επιστροφή στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των δύο Δημοτικών Σχολείων.

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής με σχετική της ανακοίνωση εκφράζει την «αγανάκτησή της» για το γεγονός ότι από την Παρασκευή (15/03) έκλεισε το 5ο – 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, λόγω προβλήματος στην στατική επάρκεια, χωρίς να υπάρχει σχεδιασμός για την λειτουργία των σχολικών μονάδων.

ADVERTISEMENT

«Η διακοπή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας για 430 παιδιά είναι ανεπίτρεπτη», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής εκφράζουμε την αγανάκτησή μας απέναντι σε όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς και στην κυβέρνηση συνολικά για το γεγονός ότι από την Παρασκευή 15 Μαρτίου  έκλεισε το 5ο – 6ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, λόγω προβλήματος στην στατική επάρκεια, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει χειροπιαστός σχεδιασμός σχετικά με την επιστροφή στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των ως άνω σχολικών μονάδων. Η διακοπή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας για 430 παιδιά είναι ανεπίτρεπτη.  

Χαιρετίζουμε τους αγώνες των Συλλόγων Γονέων του 5ου – 6ου Δημοτικού Σχολείου και της Ένωσης Γονέων Ζωγράφου, που έχουν αποτρέψει προσώρας την αρχική πρόχειρη «λύση» της τηλεκπαίδευσης και της λειτουργίας του Σχολείου πρωί/απόγευμα. Με την αποφασιστικότητά τους, μέσα από συλλογικές διαδικασίες και αλλεπάλληλες παρεμβάσεις, τόσο στον Δήμο όσο και στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, έχουν αναγκάσει σε αναδίπλωση την Δημοτική Αρχή, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα αναζητήσει χώρους για να εξασφαλιστεί η πρωινή & δια ζώσης λειτουργία του Σχολείου.

Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους και διεκδικούμε:

  • Άμεση επανέναρξη της δια ζώσης & πρωινής λειτουργίας υποχρεωτικού & ολοήμερου προγράμματος 5ου – 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου
  • Εξασφάλιση έκτακτης χρηματοδότησης/αποπεράτωση εργασιών με κατεπείγουσες διαδικασίες, προκειμένου να λειτουργήσει με ασφάλεια το ως άνω σχολικό κτίριο τον Σεπτέμβριο του 2024, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς
  • Διενέργεια ελέγχων στατικής επάρκειας σε όλα τα σχολεία – Γενναία χρηματοδότηση προγράμματος συνολικής αναβάθμισης, ανανέωσης & επέκτασης σχολικής στέγης σε επίπεδο Αττικής

Όπως γράφει και το πανό του Συλλόγου Γονέων 6ου Δημοτικού Ζωγράφου:

Με «πάμε κι όπου βγει» δεν γίνεται Παιδεία

Θέλουμε σύγχρονα κι ασφαλή Σχολεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: