Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

 

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» με έγκριση της Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας και σε συνεργασία με Συμβούλους Εκπαίδευσης Φιλολόγων διοργανώνει τους 7ους Μαθητικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας «Η γλώσσα μου… ο κόσμος μου» για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Webex.

00:00
00:00 / 01:53
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player

Σκοπός της δράσης αυτής είναι να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου για τη νεοελληνική γλώσσα, αλλά και να διευρυνθούν οι γλωσσικοί τους ορίζοντες μέσα από παιγνιώδεις και ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες.

Ταυτόχρονα, στόχοι του διαγωνισμού είναι ο εμπλουτισμός και η διεύρυνση με τρόπο δημιουργικό του γλωσσικού μαθήματος σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών, αλλά και η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα διδακτικής της ελληνικής σε ψηφιακό περιβάλλον.

ADVERTISEMENT

Οι Αγώνες Γλώσσας θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις. Στην προκριματική φάση όλες οι ομάδες θα συμμετάσχουν στον  διασχολικό Αγώνα (Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024), ενώ στη δεύτερη φάση (Πέμπτη 4 Απριλίου 2024) οι ομάδες που θα πρωτεύσουν βαθμολογικά στον προκριματικό αγώνα θα διαγωνιστούν στον τελικό διασχολικό αγώνα, προκειμένου να αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα των 7ων Μαθητικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: