Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

 


Πρωτοβουλία μαθητών τριών σχολείων στο Μενίδι σε μια φιλανθρωπική δράση για τις φυλακισμένες γυναίκες με τα παιδιά τους που βρίσκονται στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών

Στη σημερινή κοινωνία, πολλές φορές οι φυλακισμένες γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με τον εξαιρετικά δύσκολο αγώνα της φροντίδας των παιδιών τους μέσα στις φυλακές. Οι συνθήκες αυτές είναι συχνά απολύτως αποθαρρυντικές, αφού οι πόροι και οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. Ωστόσο, η αλληλεγγύη και η στήριξη  μπορεί να φέρει φως σε αυτές τις σκοτεινές στιγμές.

Με το πνεύμα αυτό, οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αχαρνών, του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών -Αγία Άννα, και του 3ου ΕΠΑΛ Αχαρνών αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να οργανώσουν μια φιλανθρωπική δράση συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες που βρίσκονται φυλακισμένες  μαζί με τα παιδιά τους στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών. Σκοπός της κίνησης αυτής, είναι οι μαθητές να προσφέρουν ένα μικρό διάλειμμα από τον αγώνα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτές οι γυναίκες και τα παιδιά τους.

Κάθε δωρεά, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, είναι εξαιρετικά εκτιμητή και θα συμβάλει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που προσφέρει στήριξη και ανακούφιση σε αυτές τις γυναίκες και τα παιδιά που τόσο τη χρειάζονται.

ADVERTISEMENT

Μέσα από αυτήν τη φιλανθρωπική προσπάθεια, οι μαθητές στέλνουν ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης. Κάθε πράξη καλοσύνης είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας μαθητικής κοινότητας που στέκεται δίπλα σε αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο.

afisa

Δεν υπάρχουν σχόλια: