Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

 


Ξύπνημα τα ξημερώματα και δουλειά ως βοσκός στο πλευρό του πατέρα του για αρχή. Αμέσως μετά το σχολείο και στη συνέχεια διάβασμα για να είναι συνεπής.

Η Νάξος είναι το νησί που πηγαίνει σχολείο, αλλά και αυτό που εργάζεται ως βοσκός στο πλευρό του πατέρα του. Ο 14χρονος μαθητής μίλησε για τη ζωή και τα όνειρά του…

00:00
00:00 / 00:35
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player

Παράδειγμα θέλησης ο 14χρονος Βασίλης

Ο Βασίλης Γιακουμής είναι ένας άριστος 14χρονος μαθητής που έχει όνειρο να γίνει γεωπόνος. Η καθημερινότητά του, δεν είναι εύκολη. Ξύπνημα τα ξημερώματα και δουλειά ως βοσκός στο πλευρό του πατέρα του για αρχή. Αμέσως μετά το σχολείο και στη συνέχεια διάβασμα για να είναι συνεπής. Η Νάξος συζητάει για το παιδί που δεν ψάχνει δικαιολογίες. Τα προλαβαίνει όλα και βάζει συνεχώς νέους στόχους.

Όπως είπε το νεαρό αγόρι «έχω συνηθίσει και τα προλαβαίνω όλα» περιγράφοντας ότι η μέρα του ξεκινά καθημερινά στις 05:00 τα ξημερώματα. «Το πρωί που ερχόμαστε τα ξημερώματα και ταΐζουμε και μετά το Πάσχα που δίνουμε αρνιά στους χασάπηδες, αρμέγουμε κιόλας» εξήγησε ο Βαγγέλης.

Ο ίδιος, μάλιστα, λέει ότι «δεν με έχει κουράσει η ζωή αυτή» καθώς, όπως είπε, «το Σαββατοκύριακο το περνάω πολύ ωραία, πηγαίνω με τον πατέρα μου στα κατσίκια και το βράδυ πάω βόλτες με τα ξαδέρφια μου».

Στην ερώτηση τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει ο 14χρονος απάντησε «γεωπόνος» ενώ στο ερώτημα αν τα καταφέρνει στα απαραίτητα μαθήματα, προσθέτει ότι «νομίζω ότι ναι τα πηγαίνω καλά» συμπληρώνοντας «διαβάζω το απόγευμα πριν βγω βόλτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: