Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

 

Επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία για την καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρία Τσολιά - «Ίσως και μη αναστρέψιμες οι συνέπειες για τους μαθητές»

Για «σοβαρές, μακροχρόνιες, ίσως και μη αναστρέψιμες συνέπειες» για τους μαθητές προειδοποίησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων Μαρία Τσολιά, σχετικά με την πολύμηνη αποχή των μαθητών από τις σχολικές αίθουσες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία, ξεκινώντας, ενδεχομένως, από τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Στις 4 Ιανουαρίου η εισήγηση των ειδικών

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθούν στις 4 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε, θα υπάρχει μια σχετική εικόνα τις επίπτωσης που είχε η αύξηση της κινητικότητας για τις γιορτές, αν και πλήρης εικόνα θα διαμορφωθεί περί τις 10 Ιανουαρίου, τόνισε η καθηγήτρια.

Όπως εξήγησε, οι τελικές προτάσεις των ειδικών θα διαμορφωθούν από την ανάλυση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μετά τις γιορτές.

Θετική η πρωτοβουλία του υπ. Παιδείας για μαζικά τεστ

Το σχέδιο για μαζικά τεστ σε μαθητές, ιδίως των τάξεων του Λυκείου, και σε εκπαιδευτικούς αποτελεί μια πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας που οι ειδικοί επικροτούν, δήλωσε η Μ. Τσολιά.

Η καθηγήτρια εξήγησε πως ο ιός δυνητικά προσβάλλει τα παιδιά όλων των ηλικιών, και όλα είναι μεταδοτικά, ωστόσο οι μαθητές του Δημοτικού νοσούν και μεταδίδουν τον κορονοϊό σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Τα μαζικά τεστ, κατέληξε, θα βοηθήσουν πολύ στην επιτήρηση της επιδημίας στα σχολεία, ειδικά στις τάξεις του Λυκείου που είναι και οι πιο επίφοβες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: