Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

 

Σήμερα: Συνάντηση Ν. Κεραμέως με Εμπειρογνώμονες του υπ. Υγείας για το άνοιγμα των σχολείων

Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, η Κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της
Δημοσίευση: 29/12/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σύσκεψη με τους Εμπειρογνώμονες του υπουργείου  Υγείας θα πραγματοποιήσει σήμερα  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να αποφασιστεί εάν και πως θα ανοίξουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Στη σημερινή συνάντηση θα επιδιωχθεί να υπάρξει εισήγηση, αν όχι ομόφωνη τουλάχιστον κατά πλειοψηφία, προκειμένου στη συνέχεια, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, η Κυβέρνηση να ανακοινώσει τις αποφάσεις της.

Επιθυμία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στις τάξεις, με τα ανάλογα μέτρα προστασίας, στις 8 Ιανουαρίου.

Ωστόσο αναζητά από τους εμπειρογνώμονες του υπουργείου  Υγείας την διαβεβαίωση ότι εάν τελικά τα σχολεία ανοίξουν κανονικά στις 8 Ιανουαρίου δεν θα χρειαστεί να ξανακλείσουν σε μια , δύο ή τρεις εβδομάδες από το ενδεχόμενο της αύξησης των κρουσμάτων, που μπορεί  να φέρουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απαντώντας χθες σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων , δήλωσε:

  •      Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία.
  •     Εάν θα ανοίξουν πρώτα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή όλα μαζί αυτό θα αποφασιστεί μέσα στην εβδομάδα.
  •     Πώς θα ανοίξουν και αν θα αφορούν  και τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης ταυτόχρονα θα το δούμε μετά τις συνεννοήσεις της υπουργού με τους ειδικούς.

Σε ερώτηση εάν τα Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν  δια ζώσης για τους φοιτητές ο Στ. Πέτσας απέφυγε να απαντήσει.

Δημοσιογράφος: Στις 8 Ιανουαρίου θ’ ανοίξουν τα σχολεία, κύριε Εκπρόσωπε; Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και την εστίαση; Υπάρχει περίπτωση παράτασης του lockdown;

Στ. Πέτσας: Κατ’ αρχάς, ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε έχουμε αρκετές ημέρες μπροστά μας και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα πολύ προσεκτικά, προκειμένου να έχουμε τη μείωση στο ιικό φορτίο, σ’ όλη την Επικράτεια. Όσον αφορά τα σχολεία, εντός της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τους ειδικούς, προκειμένου να τεθεί το πλαίσιο για το άνοιγμα των σχολικών βαθμίδων. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι ν’ ανοίξουν τα σχολεία. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα είμαστε την επόμενη εβδομάδα, ποια θα είναι τα επίπεδα των κρουσμάτων, ποια θα είναι η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ιδίως στις Μ.Ε.Θ. και στους διασωληνωμένους και τότε θα πάρουμε τις αποφάσεις μας για τους υπόλοιπους κλάδους της Οικονομίας.

Δημοσιογράφος: Είναι πρόθεση της Κυβέρνησης να λειτουργήσουν διά ζώσης ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης ή πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και στη συνέχεια γυμνάσια και λύκεια;

Στ. Πέτσας: Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Πώς θα ανοίξουν και αν θα αφορούν όλες τις βαθμίδες ταυτόχρονα, αυτό θα το δούμε μετά τις συνεννοήσεις που θα υπάρχουν από την Υπουργό με τους ειδικούς. Αυτό θα γίνει εντός της εβδομάδας και μετά θα έχουμε ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: