Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

 


Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής επενέβη ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε σε μονογονεϊκή οικογένεια με 3 παιδιά στο Παγκράτι

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καλεί όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της Περιφέρειάς να μην μένουν αδρανείς σε παρόμοια περιστατικά. Το ρεύμα είναι είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και πρέπει όλοι να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν την αδιάλειπτη παροχή όλων των βασικών κοινωνικών αγαθών.

Πριν από 20 περίπου ημέρες η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με 3 παιδιά και άνεργη μητέρα στο Παγκράτι, επειδή είχαν απλήρωτους λογαριασμούς. Άφησε δηλαδή μια μητέρα με τα παιδιά της να μην μπορούν να μαγειρέψουν, να παρακολουθήσουν τα παιδιά την τηλεκπαίδευση, να διαβάσουν τα μαθήματά τους, να ξεκουραστούν το βράδυ και όλα αυτά 20 μέρες πριν τις γιορτές, σε καιρό πανδημίας και lockdownόπου για να βγεις μια βόλτα χρειάζεσαι sms, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως στόχος της Εταιρείας είναι το κέρδος και όχι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Την ίδια ώρα που η ίδια η ΔΕΗ χαρίζει εκατομμύρια σε μονοπωλιακούς ομίλους είτε μέσω χαμηλής χρέωσης ρεύματος, είτε μέσω απλήρωτων λογαριασμών, απαιτεί την άμεση εξόφληση των λογαριασμών από οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Αυτή η στάση της ΔΕΗ δεν έμεινε αναπάντητη. Με συντονισμένες κινητοποιήσεις της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Γονέων του 91ου Δημοτικού Σχολείου, της Ένωσης Γονέων 2ου Διαμερίσματος Αθηνών, της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΗ και μαζικών φορέων της περιοχής, πιέστηκε η Διοίκηση της Εταιρείας και τελικά το ρεύμα επανασυνδέθηκε, ομαλοποιώντας την ζωή 3 παιδιών και της μητέρας τους αλλά και δείχνοντας τον τρόπο αντίδρασης απέναντι σε μια κυβερνητική πολιτική εξαθλίωσης και αδιαφορίας για τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.

Ως Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καλούμε όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της Περιφέρειάς μας να μην μένουν αδρανείς μπροστά σε τέτοια φαινόμενα, αλλά να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν την αδιάλειπτη παροχή βασικών κοινωνικών αγαθών όπως είναι το ρεύμα τον 21ο αιώνα, ιδίως σε εκείνες τις λαϊκές οικογένειες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση σε καιρό πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: