Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

 


Το υπ. Άμυνας για τον αποκλεισμό των υποψηφίων με δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμισία κ.α από τις Στρατιωτικές Σχολές

Δημοσίευση: 25/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το ζήτημα ατόμων με δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμισία κ.α, από τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις εισαγωγής στις σχολές   των Ενόπλων δυνάμεων   συνεχίζει να απασχολεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο πλαίσιο αυτό, προκλήθηκε ευρεία σύσκεψη με ειδικούς ιατρούς αντιπροσώπους από το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή από το ΓΕΕΘΑ, το ΓΕΣ, το ΓΕΝ, το ΓΕΑ και το Διακλαδικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία συμμετείχε και καθηγητής Ψυχολογίας, ειδικός εμπειρογνώμονας επί θεμάτων μαθησιακών διαταραχών.

Αυτό τονίζει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκ. Στεφανής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Δ. Κούβελα, και υπογραμμίζει τα εξής:

  • Επί του παρόντος, τα αποτελέσματα της επιστημονικής συνδιάσκεψης αξιολογούνται σε επιτελικό επίπεδο, ώστε να λάβει χώρα τεκμηριωμένη εισήγηση για την λήψη σχετικής απόφασης.
  • Τέλος  δεν είναι στις προθέσεις της πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας ο κοινωνικός αποκλεισμός κατηγορίας συνανθρώπων μας, πολλώ δε μάλλον όταν έχει αποδειχτεί εν τοις πράγμασι η κοινωνική ευαισθησία των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραθεωρούνται οι συνθήκες, οι παράγοντες αλλά και οι ρεαλιστικές εκείνες απαιτήσεις, που ενδεχομένως επηρεάζουν επιχειρησιακά το αξιόμαχο των ΕΔ αλλά και την εν γένει εκτέλεση της αποστολής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: