Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

 

Έγγραφο: Διαπίστωση λαθών και παραλείψεων στην καταχώρηση της διδακτέας ύλης των μαθημάτων που θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές

“Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εξεταστέα-διδακτέα ύλη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων”.
Δημοσίευση: 25/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά τη Β ́ φάση της καταχώρισης της διδακτέας - εξεταστέας ύλης διαπιστώθηκαν παραλείψεις και λάθη κατά τον έλεγχο της ορθότητας των στοιχείων, στην καταχώριση της ύλης που διδάχθηκε στα μαθήματα που θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Αυτό  αναφέρει έγγραφο της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή η οποία καλεί τους   τους  Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  "να ενημερώσουν άμεσα τους Δ/ντές των σχολικών μονάδων “να καταχωρίζουν την ύλη πλήρως και ορθώς, καθώς και να την οριστικοποιούν στις προβλεπόμενες ημερομηνίες στο ΠΣ myschool”.

Η υφ. Παιδείας επισημαίνει ότι “για να γίνει οριστικοποίηση των στοιχείων που υποβάλλει κάθε σχολική μονάδα, απαιτείται η καταχώριση των στοιχείων για όλα τα μαθήματα”.

Όσον αφορά στην πορεία διδασκαλίας της εξεταστέας-διδακτέας ύλης, η Ζ. Μακρή καλεί τους  Διευθυντές των Γενικών Λυκείων, όπου παρατηρείται καθυστέρηση στη διδασκαλία των μαθημάτων που εξετάζονται και πανελλαδικά, σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων να προβαίνουν σε αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος με σκοπό την ολοκλήρωσή της.

Επίσης, η υφ. Παιδείας καλεί τους Συντονιστές Εκπ/κού Έργου να είναι σε άμεση συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, ώστε να τους παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια για τη διδασκαλία των μαθημάτων και να ελέγχουν την πορεία της διδακτέας ύλης.

Η Ζ. Μακρή το ξεκαθαρίζει στο έγγραφο  ότι “οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την εξεταστέα-διδακτέα ύλη μέχρι τη λήξη των μαθημάτων”.

Χθες 24-02-2021, ήταν η τελευταία ημέρα  της Γ φάσης καταχώρησης της ύλης που διδάχθηκε.

Ακολουθούν δύο ακόμη φάσεις , με τις εξής προθεσμίες

  •  24-03-2021 και
  •  12-05-2021

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: