Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

 

Υφ. Παιδείας: Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια συμμετοχές μαθητών στην τηλεκπαίδευση

Δημοσίευση: 22/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εντυπωσιακούς χαρακτήρισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή τους  αριθμούς. της τηλεκπαίδευσης τους τρεις τελευταίους μήνες, κατά τη σημερινή συζήτηση σχετικής επίκαιρής ερώτησης του Βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Δελή, και ανέφερε χαρακτηριστικά:

  •  Ημερησίως και ταυτοχρόνως λειτουργούσαν περίπου σαράντα χιλιάδες ψηφιακές τάξεις.
  •  Συνολικά διενεργούνταν πάνω από διακόσιες χιλιάδες τάξεις
  •  Αθροιστικά   πάνω από τέσσερα εκατομμύρια συμμετοχές μαθητών, και,
  • Μέσο όρο πενηνταδύο λεπτά ανά μάθημα.

«Η ως άνω δυναμική ώθησε στην εξαιρετικά σημαντική αναβάθμιση και ενίσχυση των δημόσιων ψηφιακών υποδομών, συμπεριλαμβανομένου και του πανελλήνιου σχολικού δικτύου που σε  οικτρή κατάσταση το παραλάβαμε», τόνισε η υφ. Παιδείας και υπογράμμισε:

  •   Γι’ αυτόν τον λόγο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μερίμνησε για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τα έτη 2020-2021 με αύξηση του προϋπολογισμού κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και προχώρησε σε αναβάθμιση επιμέρους διαδικασιών και σε στενότερη συνεργασία με το ΕΔΥΤΕ για τη συνεχή, καθημερινή αναβάθμιση και θωράκιση των δημόσιων συστημάτων.
  • Ακόμη δρομολογήθηκε από το υπουργείο μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και δωρεών η προμήθεια εξοπλισμού των σχολείων με ενενηντατρείς χιλιάδες εξακόσιες σαράντα μια και πλέον φορητές συσκευές τις οποίες μπορούν να δανείζουν τα σχολεία στη βάση κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων. Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προέβη σε συμπληρωματικές δράσεις επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων.
  •   Ξεκινήσαμε και την υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου για την ταχύρρυθμη επιμόρφωση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για το σύνολο των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων. Περίπου εκατόν εξήντα χιλιάδες εκπαιδευτικοί με προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια μέσω του ΕΣΠΑ.
  • Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε παρά τις αντιξοότητες και θα εξασφαλίζουμε στα παιδιά το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Σε μια εποχή πολλαπλών προκλήσεων παγκοσμιοποιημένης γνώσης και εξαιρετικά ανταγωνιστικού περιβάλλοντος και ανάγκης για την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και εξωστρέφειας θα παίρνουμε πρωτοβουλίες που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην κοινωνία. Αναλαμβάνουμε και την ευθύνη της υλοποίησης τέτοιων πρωτοβουλιών, ώστε να αναβαθμιστεί το σύγχρονο σχολείο και να οπλίσουμε με εφόδια και ικανότητες τα παιδιά μας. Και βεβαίως τα έγγραφα που ζητήσατε θα τα καταθέσω, ως οφείλω, στα Πρακτικά της Βουλής και στους συνεργάτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: