Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

 


«Το εντατικό testing θα βοηθούσε και στο άνοιγμα των σχολείων», δήλωσε ο Δημήτρης Παρασκευής - Τα τεστ σε μαθητές, καθηγητές με παράλληλη χρήση χειρουργικής μάσκας, αραίωση των μαθητών στις τάξεις, είναι μεταξύ των νέων μέτρων που συζητά η επιτροπή

«Το εντατικό testing θα βοηθούσε και στο άνοιγμα των σχολείων», δήλωσε ο Δημήτρης Παρασκευής. Εξήγησε δε ότι τα τεστ σε μαθητές, καθηγητές με παράλληλη χρήση χειρουργικής μάσκας, αραίωση των μαθητών στις τάξεις, είναι μεταξύ των μέτρων που συζητά η επιτροπή για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, μιλώντας στο newsit.gr, δήλωσε πως αυτά τα μέτρα σε συνδιασμό με άλλα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν θετικά για τη μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων και την επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων. 

«Ένα από αυτά είναι το συστηματικό testing στους χώρους εργασίας και η τήρηση της σωστής χρήσης της μάσκας σε αυτούς τους χώρους. Ο έλεγχος της μετακίνησης στα νησιά είναι και κάτι άλλο που θα μπορούσαμε να δούμε», είπε ο κ. Παρασκευής.

Τέλος, o κ. Παρασκευής προβλέπει πως η χρήση της διπλής μάσκας είναι κάτι που μπορεί και να ανακοινωθεί σύντομα. O ίδιος θεωρεί ότι θα μπορούσε να είναι θετική η χρήση της σε χώρους με συνωστισμό όπως τα λεωφορεία και λοιπά ΜΜΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: