Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

 

Κυβερν. Εκπρόσωπος :Οι ειδικοί θα εισηγηθούν αν μπορεί ή όχι να ανοίξουν τα σχολεία 1η Μαρτίου

“Προτεραιότητά μας παραμένουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο”
Δημοσίευση: 22/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Θα αξιολογηθούν τα στοιχεία από τους ειδικούς και αναλόγως θα εισηγηθούν τα επόμενα βήματα για το αν μπορεί ή όχι να ανοίξουν τα σχολεία ή κάποια άλλη δραστηριότητα από την 1η Μαρτίου ή αργότερα”.

Τη δήλωση αυτή έκανε η Αν. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη, στην σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Δημοσιογράφος: Υπάρχει οριστικό χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των σχολείων; Την 1η Μαρτίου θα ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά ή υπάρχει σκέψη για επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά τις 8 Μαρτίου;

Αρ. Πελώνη: Όπως καταλαβαίνετε, δεν έχω τη γυάλινη σφαίρα. Θα αξιολογηθούν τα στοιχεία από τους ειδικούς και αναλόγως θα εισηγηθούν τα επόμενα βήματα για το αν μπορεί ή όχι να ανοίξουν τα σχολεία ή κάποια άλλη δραστηριότητα από την 1η Μαρτίου ή αργότερα. Είναι ακόμα Δευτέρα. Μέχρι την Παρασκευή έχουμε ακόμα μέρες.

Δημοσιογράφος: Σχετικά με το άνοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων: Επανέρχεται η άποψη από ορισμένα μέλη της Επιτροπής για «κόφτη» στα sms των μετακινήσεων των πολιτών. Είναι πρακτικά εφαρμόσιμη μια τέτοια πρόταση, δεδομένου ότι έχει απορριφθεί στο παρελθόν; Υπάρχει στο τραπέζι κάποιο άλλο στοιχείο, κάποιο άλλο σχετικό μέτρο, για να μην υπάρχει κατάχρηση του sms; Εξετάζεται, παραδείγματος χάριν, ξεχωριστός κωδικός για τη μετάβαση σε εμπορικό κατάστημα;

Αρ. Πελώνη: Αυτή τη στιγμή, όπως ξέρετε, ισχύει το lockdown στην Αττική μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, μέχρι την Κυριακή. Παρακολουθούμε τα στοιχεία, αξιολογούμε τα δεδομένα. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μία μικρή αύξηση των νοσηλειών στην Αττική, η οποία προβληματίζει. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα αποφανθεί για τη συνέχιση ή μη των περιοριστικών μέτρων. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητά μας, είναι να κρατηθεί το ιικό φορτίο χαμηλά. Όταν και εφόσον μπορέσει να υπάρξει επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων, προτεραιότητά μας παραμένουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: