Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

 


Το υπ. Προστασίας του Πολίτη για τον αποκλεισμό των υποψηφίων με δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμισία κ.α από τις Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής

Δημοσίευση: 25/02/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Οι  αρμοδιότητες/ καθήκοντα του αστυνομικού προσωπικού, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της Ελληνικής Αστυνομίας ως ένοπλου Σώματος Ασφαλείας [άρθρο 13 παρ. 1 του ανωτέρω νόμου] καθώς και οι συνθήκες άσκησης των δραστηριοτήτων της, αποτελούν συγκεκριμένα και πρόσφορα κριτήρια που δικαιολογούν, κατά κοινή πείρα, τη θεσμοθέτηση ειδικών σωματικών προσόντων. Ως εκ τούτου, όλοι οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές πρέπει να έχουν τα απαιτούμενα σωματικά προσόντα, ώστε να μπορούν να ασκούν με επιτυχία τα κύρια καθήκοντα των αστυνομικών”.

Τα παραπάνω τονίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη  Ελ. Οικονόμου σε γραπτή απάντηση, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή , ύστερα από σ σχετική ερώτηση του Βουλευτή Δ. Κούβελα .

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Επίσης ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος  Αντιστράτηγος Στέφανος Δ. Κολοκούρης τονίζει:

Όλοι οι κατατασσόμενοι στις παραγωγικές σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, πρέπει να έχουν σωματική ικανότητα, ήτοι σωματική και ψυχική υγεία, αρτιμέλεια και σωματική διάπλαση που να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της αποστολής για την οποία προορίζονται. Η ικανότητα αυτή κρίνεται κατόπιν υγειονομικής εξέτασης και προσδιορίζεται βάσει της εφαρμογής ενός Γενικού Πίνακα νοσημάτων και παθήσεων, όπως αυτός προβλέπεται από το π.δ 11/2014 «Κρίση Σωματικής Ικανότητας των στρατευσίμων, αυτών που κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και του στρατιωτικού προσωπικού γενικά» (Α ́ 17) και ο οποίος εφαρμόζεται ενιαία για το σύνολο των κατατασσόμενων σε όλες τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ως εκ τούτου για την ενδεχόμενη μεταβολή των οριζόμενων στο ως άνω π.δ απαιτείται ανάληψη 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: