Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Υπουργός: Υπάρχει ενδεχόμενο σταδιακού ανοίγματος των σχολείων- Είναι υπό συζήτηση εάν θα γίνουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις

"Για τα Πανεπιστήμια βασική μας προτεραιότητα είναι προς επίλυση ζητήματα των κλινικών εργαστηρίων και πότε αυτά θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και πότε θα γίνουν οι εξετάσεις του εξαμήνου"
Δημοσίευση: 26/04/2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Ανοικτά παραμένουν τα ζητήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων , τους ανοίγματος των σχολείων και των εξετάσεων των φοιτητών , σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.
Ειδικότερα η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΟΡΕΝ, δήλωσε τα εξής:
Πανελλαδικές: Στόχος είναι μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού να υπάρξει και μια κατεύθυνση αναφορικά με την ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων .Προτεραιότητά μας είναι η Γ Λυκείου είναι οι Πανελλαδικές.
Επαναληπτικές Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο: Εάν νοσήσει κάποιος στις Πανελλαδικές, είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο με άλλες ασθένειες υπάρχει μέριμνα για Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.
Άνοιγμα σχολείων: Υπάρχει ενδεχόμενο σταδιακού ανοίγματος των εκπαιδευτικών δομών.  Αναμένουμε τις τελικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.
Ενδοσχολικές εξετάσεις: Είναι υπό συζήτηση εάν  θα γίνουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις. Υπάρχουν  εκεί όλα τα ενδεχόμενα. Σαφώς η προτεραιότητά μας είναι η κάλυψη της διδακτέας ύλης. Προτεραιότητας μας είναι οι μεγαλύτερες τάξεις.
Παράταση διδακτικού έτους: Υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη  της ύλης . Τα σενάρια που εξετάζουμε είναι η παράταση να μην υπερβεί το μήνα Ιούνιο.
Έναρξη του νέου διδακτικού έτους:  Έχει συζητηθεί να ανοίξουν νωρίτερα τα σχολεία για το επόμενο σχολικό έτος. Υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν νωρίτερα τα μαθήματα, προκειμένου να καλυφθεί χαμένη ύλη από το τρέχον  διδακτικό έτος.
Μπορεί να ξεκινήσει το νέο Διδακτικό έτος και Αύγουστο;  Δεν  έχουμε ακόμη συγκεκριμένες ημερομηνίες
Φροντιστήρια-Κέντρα Ξένων Γλωσσών: Περιλαμβάνονται στις τελικές αποφάσεις  που θα ληφθούν  και θα ανακοινωθούν.
Επιστροφή χρημάτων για σχολικές εκδρομές που δεν έγιναν: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει  κάτι ανακοινώσιμο. Λόγοι ανωτέρας βίας οδήγησαν την Κυβέρνηση να λάβει απόφαση απαγόρευσης των εκδρομών των μαθητών  για την προστασία της δημόσιας υγείας
Πανεπιστήμια: Βασική μας προτεραιότητα είναι προς επίλυση είναι ζητήματα των κλινικών εργαστηρίων και πότε  αυτά θα μπορέσουν να  ξεκινήσουν  και πότε θα γίνουν οι εξετάσεις του εξαμήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: