Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

«To υπουργείο Παιδείας πρέπει να δει εκατομμύρια λεπτομέρειες για να γυρίσουν οι μαθητές στα σχολεία με ασφάλεια και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θα θέσει η επιστήμη»
Για την σταδιακή επιστροφή στην «κανονικότητα» και τις συνήθειες που θα πρέπει να υιοθετήσουμε και να διατηρήσουμε και το επόμενο διάστημα λόγω της πανδημίας μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Νίκος Σύψας.
Αναφερόμενος στο σενάριο επιστροφής των μαθητών στα σχολεία ο καθηγητής υπογράμμισε ότι «αν η επιλογή της πολιτικής ηγεσίας είναι να ανοίξουν οι χαμηλότερες βαθμίδες αυτό θα γίνει με κανόνες και με ασφάλεια και με προστασία των ευάλωτων ανθρώπων που είναι στο περιβάλλον των μαθητών».
Ενώ προσέθεσε ότι «θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις, χρειάζονται αντισηπτικά, υπάρχει το θέμα της μάσκας το οποίο ακόμα δεν το έχουμε επιλύσει, το υπουργείο Παιδείας πρέπει να κάνει εκατομμύρια λεπτομέρειες για να γυρίσουν οι μαθητές στα σχολεία με ασφάλεια και σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θα θέσει η επιστήμη».
Έχουν περάσει τα πολύ δύσκολα
Ο κ. Σύψας σημείωσε ακόμη πως τα πολύ δύσκολα έχουν περάσει για την Ελλάδα. 
«Είδαμε τι έγινε στις άλλες χώρες εμείς αυτό το αποφύγαμε ενδεχομένως με πολύ πόνο και θυσία. Για καθαρά επιδημιολογικούς λογούς παραμένει η καραντίνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Το σχέδιο θα είναι μαραθώνιος με την έννοια ότι η άρση των μέτρων θα γίνεται σταδιακά. με ασφάλεια ανάμεσα στις δέσμες των μέτρων που θα αίρονται θα υπάρχει χρονικό διάστημα 2 εβδομάδων, το μόνο που δεν θέλουμε είναι να έχουμε επανάκαμψη της επιδημίας και να αναγκαστούμε να πάρουμε ξανά μέτρα αυτό θα είναι καταστροφικό και για την κοινωνία και για την οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: