Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Μαθητικές μαρτυρίες - 7

Την Παρασκευή μας είπε ο κύριος Παπαγαβριήλ ότι θα γράφαμε διαγώνισμα τριμήνου. Η Μυρωνία είπε τότε στον κύριο ότι εκείνη την ημέρα θα έλειπε γιατί θα είχε οδοντίατρο και επομένως ζήτησε να γράψει στο επόμενο μάθημα όπως και ο νόμος ορίζει.’’ ’Αν λείψεις θα μηδενιστείς ’’ ήταν η απάντηση του θυμωμένου Παπαγαβριήλ. Μα επιτέλους το επιτρέπουν αυτό οι νόμοι ; Ουρανία.
Μαθήτρια της Γ Γυμνασίου είναι σκυμμένη στις βρύσες πίνει νερό και φαίνεται το εσώρουχό της . Μιά καθηγήτρια περνώντας βάζει το χέρι της μέσα στο εσώρουχο και το τραβάει με δύναμη μπροστά σε πολλά παιδιά . Η μαθήτρια φανερά εκνευρισμένη αντιδρά χωρίς να βρίζει και τότε η καθηγήτρια την χαστουκίζει και την πηγαίνει στο γραφείο . Το περιστατικό έληξε με την δήλωση του διευθύντη προς την μαθήτρια '' Δίκηο έχεις . Απλά δεν μπορώ να πω τίποτα στην καθηγήτρια .'' Ε
Ο παπάς της γειτονιάς όλο μεγάλα λόγια είναι. Μας είπε στον αγιασμό να είμαστε καλά παιδιά μα αυτός κάνει τα αντίθετα. Κάθε μέρα κατεβαίνει με το Skoda του, παράνομα το μονόδρομο που βρίσκεται μπρος στο σπίτι μου. Μιχάλης.
Εφέτος στις διακοπές των Χριστουγέννων προσπαθήσαμε τρεις φορές να μαζευτούμε να παίξουμε ένα ματς σε κανονικό γήπεδο. Ποτέ δεν μπορέσαμε να συγκεντρωθούμε πάνω από 7 – 8 άτομα. Φροντιστήρια και ιδιαίτερα δεν μας άφησαν ελεύθερο ούτε ένα δίωρο ! Αλέξης.
Καθηγητές μας ; Είναι τόσο βαρετοί. Ξέρουν το βιβλίο απ’ έξω, αλλά δεν έχουν αίσθηση του ότι έχουν να κάνουν με παιδιά, όχι μεγάλους. Μπαίνουν μέσα και λειτουργούν σαν κομπιουτεράκια . Κι όταν ο μαθητής δε βλέπει τίποτα πάνω στην έδρα, μετράει την ώρα να χτυπήσει το κουδούνι, να πάει έξω. Κώστας.
Κατά την διάρκεια της γενικής μας συνέλευσης η '' σύμβουλος '' καθηγήτρια μας, που ήταν παρούσα κάθε άλλο παρά σύμβουλος ήταν. Καθόριζε αυτή τα θέματα που θα συζητούσαμε, έδινε το λόγο σε όποιον ήθελε και διέκοπτε όσους δεν της άρεσαν τα λόγια τους. Εκείνη τη μέρα δε μίλησα στη συνέλευση γιατί σίγουρα θα με διέκοπτε. Στις επόμενες συνελεύσεις μάλιστα έπιανα ένα ακριανό θρανίο και τόριχνα στον ύπνο. Νίκος.
Πώς να σεβαστείς τα βιβλία και τα κτίρια αφού παπαγαλίζεις χωρίς να μαθαίνεις και το σχολείο είναι ο χώρος που ζεις το άγχος,τον ανταγωνισμό, και την αίσθηση ότι χάνεις τον χρόνο σου ; Ορσιόλα.
Σήμερα η κυρία μάς είπε να φέρει όποιος έχει, μικροσκόπιο. Έφερα εγώ το δικό μου μα αυτή δε μπόρεσε να μας δείξει ούτε ένα αντικείμενο. Έβαζε ανάποδα το καθρεφτάκι που αντανακλούσε το φως κι έτσι φωτισμός στο μικροσκόπιο δεν υπήρχε. Τελικά το πήρα εγώ και έδειξα στα παιδιά μία τρίχα από τα μαλλιά της Όλγας. Χάρις.
Θέλουμε να διαλέγουμε τους καθηγητές μας και τα μαθήματα που κάνουμε.. Δεν μπορεί ν’ αποφασίζουν πάντα οι άλλοι για μας. Μαρία.
Στις αρχές Οκτωβρίου δόθηκε σε ολόκληρο τμήμα της Γ Λυκείου διήμερη ομαδική αποβολή , επειδή κάποιοι από τους 22 μαθητές του τμήματος έκαναν φασαρία ! Η αποβολή δόθηκε εκ περιτροπής . Τα παιδιά αποβάλλονταν ανά πεντάδες κάθε δύο μέρες , γιά να μη μείνει χωρίς μάθημα το τμήμα . Οι ομαδικές ποινές όμως και στον στρατό ακόμα έχουν καταργηθεί ! Ζήσης Ε
Οκτώβρης : Είμαι στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου κι’ ένας συμμαθητής μας, έφαγε πατατάκια που είχε λήξει η ημερομηνία τους και έπαθε δηλητηρίαση. Ζητήσαμε από τον διευθυντή να συνεδριάσει το πενταμελές για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε κι’ αυτός μας απάντησε : Ποιό πενταμελές εσείς δεν έχετε πενταμελές, το Νοέμβρη θα το εκλέξετε .
‘’ Μέχρι τότε ας πεθαίνουμε ’’ μουρμούρισα. Ο διευθυντής ξέρει να εφαρμόζει τους άδικους νόμους σε μας, στον κυλικειάρχη όμως που φέρνει παράνομα πατατάκια και μάλιστα ληγμένα κάνει το παπί. Χρήστος.
Βγήκε τώρα ο ο υπουργός και λέει ότι θα βάλει περισσότερους στα πανεπιστήμια. Για να μαζέψει ψήφους. Όλα είναι πολιτικό παιχνίδι.Μιλάμε για χοντρά παιχνίδια στην πλάτη των μαθητών. Νεκταρία.
Η κυρία της ενόργανης γυμναστικής μου είπε άγρια προχθές. ‘’ Βίκτορα κάνε καλά την τούμπα γιατί θα σε τιμωρήσω.’’ Από τότε κι’ εγώ δεν ήθελα να κάνω γυμναστική, γιατί δε μπορούσα να κάνω ούτε στο σπίτι σωστά, την άσκηση. Μούχαν κοπεί τα πόδια. Σήμερα μάλιστα λίγο πριν την αίθουσα γυμναστικής έβαλα τα κλάματα και δε μπορούσα να μπω μέσα. Ήλθε και με πήρε σπίτι ο μπαμπάς. Του εξήγησα τι έγινε και μου είπε ότι θα το συζητήσουμε με την κυρία. Θα μπορέσω όμως ;
Στη Γαλλία οι καθηγητές δεν καπνίζουν μέσα στο σχολείο. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει οι εκπαιδευτικοί να μας κάνουν αντικαπνιστική εκστρατεία με το τσιγάρο στο χέρι ! Αθανασία.
Συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλα παιδιά που είναι καλοί μαθητές και βρίσκω ότι το μόνο που έχουν παραπάνω από μένα είναι οι καλοί βαθμοί. Γι’ αυτό χαίρομαι. Εγώ μπορεί να υπερτερώ σε πολύ περισσότερα. Βαγγέλης.
Δεν υπάρχει εντελώς βαρετό μάθημα. Αν το κάνει ενδιαφέρον ο καθηγητής, θα μας ενδιαφέρει. Ευτυχία

1 σχόλιο:

sugarray είπε...

Δυστυχώς είναι επιεικώς απαράδεκτη η κατάσταση στα σχολεία. Έχουμε σίγουρα από τους πιο ανεκπαίδευτους και ανίδεους καθηγητές. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάνε να δουλέψουνε 4 ώρες και να φύγουνε. Απαράδεκτο επίσης να καπνίζουνε οι καθηγητές σε οποιοδήποτε χώρο του σχολείου. Και δεν είναι μόνο στη Γαλλία που δεν καπνίζουνε. Στις περισσότερες χώρες απαγορεύεται αυστηρά το κάπνισμα στο σχολικό περιβάλλον από τον οποιοδήποτε. Το ίδιο και στα πανεπιστήμια. Έλλειψη επαγγελματισμού και άγνοια για το που δουλεύουνε. Επιτέλους ας προσφέρει κάποιος λίγη παιδεία στους…καθηγητές και ίσως και τα παιδιά να μάθουνε και κάτι. Βέβαια εδώ δεν είναι άξιοι να μην καπνίζουνε μπροστά στα παιδιά. Για επίπεδο διδασκαλίας θα μιλάμε τώρα;