Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

οι πιτσιρικάδες αντιστέκονται

--------------------------------------------------------------------------------

Ζεφύρι: Οι πιτσιρικάδες αντιστέκονται...

Ψήφοι: 17  
 
 Δημοσίευση: 01-07-2009 18:46 από Μάριος Διονέλλης Ομάδα TVXS
Προβολές: 1118 - Σχόλια: 16 - Κατηγορία: Κοινωνικά Θέματα 
 



Μεταδώστε αυτό το video - embed code


 Αποστολή με email Προσθήκη στο Facebook 
  TV Χωρίς Σύνορα - Αποστολή με email
Όλα τα πεδία υποχρεωτικά

 
E-mail παραλήπτη:  
E-mail ή όνομα αποστολέα (λατινικά):  
Κωδικός αποστολής 
[όπως εμφανίζεται - Νέα εικόνα]  

TVXS.gr Project

Ζεφύρι: Οι πιτσιρικάδες αντιστέκονται...
http://www.tvxs.gr/v15455  

   

Κλείσιμο  



Μια ομάδα παιδιών από το Ζεφύρι ξεσηκώνεται, οργανώνεται (αρχικά μέσω facebook) και διεκδικεί τη διάσωση του πάρκου τους, το οποίο ο δήμος επιθυμεί να μετατρέψει σε μεγάλη καφετέρια. Ήδη στην περιοχή υπάρχει παράνομο κτίσμα το οποίο λειτουργεί ως αναψυκτήριο και στα σχέδια της δημάρχου είναι η νομιμοποίησή του και η επέκταση της δραστηριότητάς του ως καφετέρια. 

Οι μαθητές του Ζεφυρίου στις 30 Ιουνίου διοργάνωσαν συναυλία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μίλησαν στο tvxs για τις διεκδικήσεις τους. 

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής: 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ "ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΡΟΣ" 

Να SOSουμε το Πάρκο μας! 
Πρωτοβουλία Νεολαίας 

• Στις 17 Μαρτίου 2009, το δημοτικό μας συμβούλιο ψηφίζει τον αποχαρακτηρισμό 450 τ.μ. στο Πάρκο «ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΡΟΣ» με σκοπό την ανέγερση καφετέριας. Μια τόσο σοβαρή απόφαση παίρνεται χωρίς να το αντιληφθεί σχεδόν κανείς! 

• Κανείς; Όχι! Μια μικρή ομάδα παιδιών και νέων αντιστέκεται! Με τον κίνδυνο να πέσει ο ουρανός στα κεφάλια μας. Μόνη μας έγνοια: ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ. 

• Η ομάδα μας αγκαλιάζεται απ’ όλο το Ζεφύρι και πέρα απ’ αυτό. Οι κομματικές σημαίες υποστέλλονται. Η πλειοψηφία των δημοτών επικροτεί μια κίνηση ακηδεμόνευτη και ενωτική. Το δημοτικό συμβούλιο μας αντιμετωπίζει σαν να μην υπάρχουμε. Όμως: 

ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ! 

- Αντιστεκόμαστε γιατί μπορεί να είμαστε παιδιά, αλλά δεν είμαστε αφελείς! Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου δεν πάρθηκε τυχαία. Εντάσσεται στη παγκόσμια πλέον λογική ότι η φύση αποτελεί φορέα κέρδους. Με την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, η λογική αυτή υλοποιείται στον «πολιτισμένο» κόσμο μας μέσω των λεγόμενων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αυτών που έφεραν και την κρίση που βιώνουμε. Η ίδια λογική που καταστρέφει τα δάση του Αμαζονίου καταστρέφει και το πάρκο μας, κι ας μην το αντιλαμβάνονται όσοι το ψήφισαν σε μια 
διαδικασία ρουτίνας στο δημοτικό μας συμβούλιο στις 17-3-2009! 

• Αντιστεκόμαστε εμείς γιατί αυτό δε μπορούν ή δε θέλουν να το κάνουν οι κομματικές νεολαίες. 

- Αντιστεκόμαστε και θα αντιστεκόμαστε σήμερα για το πάρκο, αύριο για οποιοδήποτε οικολογικό ή κοινωνικό πρόβλημα, και είναι πολλά, προσβάλει την αξιοπρέπεια, τη λογική και την πολιτική μας συνείδηση. Και μη μας καταλογίζετε ταπεινά κίνητρα. Οι περισσότεροι από μας δεν έχουμε ούτε δικαίωμα ψήφου ακόμη. Αλλά δε φοβόμαστε τους Ρωμαίους! 

Το group στο Facebook: 
http://www.facebook.com/group.php?gid=76888671957 

Δεν υπάρχουν σχόλια: