Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

μαθητικες μαρτυριες- 2

Το σχολείο δε μας χωράει άντε στην καλύτερη μας γκρουπάρει. Νίτσα.  

Έψαχνε, έψαχνε σήμερα η μαμά του Χρήστου για να βρει τον κ. Μπελοδήμο, μάταια όμως αυτός είχε φύγει. Ήλθε και την Πέμπτη αλλά μόνο την Παρασκευή κατάφερε να τον δει ! Λορέττα.

Πρώτη ώρα σήμερα έχουμε μάθημα με την κ Τσιόρτα . Είναι γιαγιά εκατό χρονών, πώς να κάνεις μάθημα μαζί της ; Προχθές το πρωί μας βρήκε στην καφετέρια και μας έταξε κέρασμα άμα ερχόμαστε στο μάθημά της. Καλή γυναίκα αλλά δεν πάει. Φώντας.

Επι δύο χρόνια οι παιδονόμοι του υπουργείου παιδείας κατηγορούσαν και τιμωρούσαν μαθητές και καθηγητές που αντιστέκονταν στην ‘’ μεταρρύθμιση ‘’ Αρσένη. Σήμερα πέντε χρόνια μετά έρχονται οι ίδιοι να υιοθετήσουν ότι τότε φωνάζαμε εμείς μαθητές και καθηγητές . Να μας ακούτε λοιπόν, κάτι ξέρουμε και μεις. Δαμιανός. 

Ξέρω ότι δεν επιτρέπεται να γράφουμε δύο διαγωνίσματα την ίδια ημέρα . Η κυρία Ξυνή όμως μας είπε ότι θα γράψουμε διαγώνισμα στα Ελληνικά την ίδια ημέρα που είχε οριστεί διαγώνισμα στην Ιστορία .Όταν της το είπαμε αυτή μας απάντησε οτι έπρεπε ο άλλος καθηγητής ν’ αλλάξει την ημέρα του διαγωνίσματος της Ιστορίας . Στον κύριο Σοφοκλή που ζητήσαμε βοήθεια και τούχουμε εμπιστοσύνη , μας συμβούλεψε να παραπονεθούμε στον διευθυντή . Ο διευθυντής μας είπε ότι είχαμε δίκηο κι ‘ότι το θέμα θα ρυθμιζόταν . Αποτέλεσμα ; Γράψαμε διαγώνισμα και στα δύο μαθήματα την μεθεπόμενη ημέρα . Μας γράψαν, δηλαδή , κανονικά . Βιλερμίνη .  

Εφέτος στην αρχή της χρονιάς ζητήσαμε από την κυρία Παππά να μας πάρει αυτή στα φιλολογικά μαθήματα. Πέρσι που την είχαμε και μάθαμε και καλά περάσαμε. Πήγαμε και το είπαμε στον διευθυντή που κοφτά μας απάντησε ‘’ δεν μπορείτε εσείς να διαλέγετε καθηγητές είστε ακόμα μικροί ’’. Ανίκανοι για να τους διαλέγουμε αλλά ικανοί για να τους τρώμε στη μάπα είπα από μέσα μου και τόστριψα απογοητευμένη. Δάφνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: