Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

να σταματησει η κοροϊδια της βουλης των εφήβων.

Ας μπει πια ένα τέλος πια στο παραμύθι της βουλής των εφήβων που ξεκινά τις εργασίες της και φετος την 4/9/ο9.Ενα παραμύθι που αρχίζει με τον τρόπο πραγματοποίησης του διαγωνισμού , της επιλογής της θεματολογίας,της διαδικασίας επιλογής- που γίνεται ξεδιάντροπα απο ενήλικες -και τη διαδικασία μέσα στη βουλή που τίποτα δεν απέφερε ούτε θα αποφέρει στη λύση των μαθητικών αιτημάτων.

Το παραμύθι της βουλής των εφήβων υποκαθιστά τις συλλογικές συνδικαλιστικές μαθητικές διαδικασίες με άλλες προσωπικές τέτοιες και μάλιστα λογοκριμένες  , υπονομεύει  τη συλλογικότητα του μαθητικού κινήματος ,σπέρνει τη ψευδαίσθηση ότι μπορεί να βελτιωθεί η εκπαίδευση μόνο με "βουλές" και όχι με κινητοποιήσεις και εν τέλει δρα εκτονωτικά και διαλυτικά για τους μαθητικούς αγώνες .

 Η διαδικασία της βουλής των εφήβων δεν αποτελεί παρά τον Δούρειο ίππο του εκάστοτε ΥΠΕΠΘ μέσα στο μαθητικό κίνημα , που αποδυναμώνει και φαλκιδεύει την ελεύθερη μαθητική έκφραση και σαν τέτοιαδιαδικασία  πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα απο καθηγητές και μαθητές.                      διογενης

Δεν υπάρχουν σχόλια: