Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Μαθητικές μαρτυρίες -4

‘’ Μήπως υπάρχει κανένας Αλβανός εδώ μέσα ; ‘’ Μας ρώτησε η καθηγήτρια μας μια μέρα σε ώρα μαθήματος. - ‘’ Όχι ‘’ -‘’ Τότε θα σας πω μερικές αλήθειες. Οι Αλβανοί ήρθαν στη χώρα μας για να σφάξουν με τις χατζάρες τους Έλληνες. Κλέβουν, σκοτώνουν, μας παίρνουν τις δουλειές.’’ Βασιλική.

Το μάθημα της πληροφορικής είναι σπουδαίο γιατί έχουμε ένα καθηγητή θαύμα . Σταμάτης .

Γράφαμε διαγώνισμα Φυσικής και ο συμμαθητής μου Χρήστος ζήτησε να πάει στην τουαλέτα. Η καθηγήτρια, του απαγόρεψε να βγει έξω από την τάξη κι αυτός αναγκάστηκε να της παραδώσει την κόλλα του για να εγκαταλείψει την αίθουσα. Πριν λίγα λεπτά όμως η ίδια είχε αφήσει κάποιον ‘’ καλό ‘’ μαθητή να βγει έξω για τον ίδιο λόγο. Κρίμα, με απογοήτευσε γιατί την είχα σε εκτίμηση. Κυριάκος.

Οι καθηγητές είναι σαδιστές . Αναγκάζουν τους αριστερόχειρες να γράφουν με το δεξί . Έλεος δηλαδή ! Ε

Η εκπαίδευση λένε ότι θέλει προσαρμοστικότητα και ελαστικότητα. Λέτε γι’ αυτό τον λόγο ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου ενώ συμφωνούσε απόλυτα και υπεράσπιζε με πάθος την ‘’εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ‘’ μετά από λίγους μήνες άλλαξε ξαφνικά γνώμη συμφωνώντας και πάλι απόλυτα με τις υπουργικές ‘’ αλλαγές ‘’ της ; Στράτος.  

Οι καθηγητές, μας απαγορεύουν τα κινητά στα σχολεία, πράγμα που θα έπρεπε να ισχύει και γι΄αυτούς. Αυτοί κατά την διάρκεια των επιτηρήσεων ή των παραδόσεων πολλές φορές απαντάν με άνεση στα κινητά τους. Σταμάτης.

Η κυρία όταν διαβάζουμε το παρακάτω μάθημα δεν προσέχει, κοιτάει αλλού και είναι αφηρημένη. Τα παιδιά επομένως κάνουν λάθη, χωρίς κανείς να τα διορθώνει. Μα είναι κατάσταση αυτή ; Εκτορας.

Mόλις είχε κτυπήσει το κουδούνι για διάλειμμα. Στην τάξη μπήκε μια καθηγήτρια για να βγάλει τα παιδιά έξω και είδε ένα ζευγάρι μαθητών να φιλιέται. Εκείνη τη στιγμή δεν είπε τίποτα αλλά την άλλη ημέρα τους είχε βγάλει βούκινο σε όλο το σχολείο. Μετά από δύο ημέρες κλήθηκαν δια του μεγαφώνου ν’ απολογηθούν στο σύλλογο καθηγητών. Τελικά την γλίτωσαν φτηνά αλλά όπως σεβόμαστε τους καθηγητές πρέπει και οι καθηγητές να σέβονται την προσωπική ζωή των μαθητών. Τα ‘πα και ξεθύμανα ! Μαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: