Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

μαθητικές μαρτυρίες

   




Σήμερα θέλαμε να κάνουμε έκτακτη γενική συνέλευση για να βγάλουμε ένα ψήφισμα συμπαράστασης στην απεργία των καθηγητών μας και να ζητήσουμε να μας βάλουν πόρτες στις τουαλέτες των αγοριών. Ο διευθυντής όμως μας απαγόρεψε να την πραγματοποιήσουμε γιατί μας είπε ότι οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις γίνονται εκτός ωρών διδασκαλίας. Αυτή η συνέλευση δεν έγινε ποτέ, γιατί ποιo παιδί κάθεται για συνέλευση μετά το μάθημα. Τα φροντιστήρια και οι ενισχυτικές μας περιμένουν. Οι τουαλέτες ακόμα όμως είναι χωρίς πόρτες! Θανάσης. 

Το σχολείο είναι ευτελέστατο. Άμα μπεις σήμερα σε μια τάξη και σου πει κάποιος : εδώ γίνεται μάθημα, θα σε πιάσουν γέλια. Τι νόημα έχει να τρέχει ο καθηγητής να προλάβει να διδάξει ένα κακογραμμένο βιβλίο ; Νάντια

Ένα ωραίο πρωινό η διεύθυνση του σχολείου καλεί τους απουσιολόγους του σχολείου, στο γραφείο και τους δίνει να μοιράσουν κάποια δελτία ατομικής ασφάλισης μαθητών .Το όνομα της ασφαλιστικής εταιρείας ήταν γνωστής εταιρείας και η ασφάλιση ήταν ομαδική και υποχρεωτική. Τι έγινε ρε παιδιά, πότε μας την πέσανε ; Γιάννης.

Υπάρχει μια μούγκα στην τάξη. Οι καθηγητές μας έχουν πάρει τον αέρα, εμεις κάνουμε τα ‘’ καλά παιδιά ‘’ κι όλοι μαζί περιμένουμε πως και πως να βγει η χρονιά. Ίρις. 

Μιά συμμαθήτρια μου, ο κύριος μια μέρα που αυτή δεν κατάλαβε αν θάπρεπε ν’ ανέβει στον πίνακα αυτή ή η διπλανή της, την αποκάλεσε ‘’ βαρεμένη ’’. Αυτή από τη στενοχώρια της έκλαιγε μία ολόκληρη μέρα. Ζωή.

Εγώ ένα παράπονο που έχω, ρε παιδί μου, είναι ότι οι καθηγητές σε μερικά σχολεία είναι υπερβολικά μεγάλοι. Και πώς να επικοινωνήσεις, άστα να πάνε ! Παναγιώτης. 

Ενάμιση μήνα πρίν τις εκλογές ξάφνικά βρέθηκε καθηγητής που μας έλειπε εδώ και τρείς μήνες, ήλθε καθηγήτρια για γλωσσική στήριξη των αλλοδαπών μαθητών και πληρώθηκαν οι καθηγητές μας αναδρομικά τις καθυστερημένες υπερωρίες. Η προεκλογική περίοδος κάνει θαύματα. Και του χρόνου λοιπόν. Αλέκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: