Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

 


Καίρια σημασία θα έχουν οι καταθέσεις από τους Προέδρους και μέλη του Συλλόγου Γονέων και της Ένωσης Γονέων, τον διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται καθημερινά σε αυτό.

Προκαταρκτική έρευνα παραγγέλθηκε από τις εισαγγελικές αρχές του Βόλου σχετικά με την πτώση σοβάδων στο 21ο Δημοτικό Σχολείο στην Νέα Δημητριάδαχθες Παρασκευή. Το περιστατικό σημειώθηκε στο διάδρομο της εισόδου μιας από τις δύο πτέρυγες του κτιρίου, η οποία στεγάζει 6 τμήματα, και οδήγησε σε αναστολή της λειτουργίας της.

Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός καθώς οι εκπαιδευτικοί εντόπισαν τις ζημιές πριν ξεκινήσει η εκπαιδευτική διαδικασία, και δεν επέτρεψαν την είσοδο των μαθητών στο σχολικό κτίριο.

Παράλληλα η Διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε σχετικά τον Δήμο, προκειμένου η Τεχνική Υπηρεσία να πραγματοποιήσει τους απαραίτητους ελέγχους, ενώ ήδη χθες κλιμάκιο της τελευταίας πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο, αποφασίζοντας να γίνει παρέμβαση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σημειώνεται επίσης πως εκτός λειτουργίας βρίσκεται και το γυμναστήριο του εν λόγω σχολείου, λόγω ζημιών που υπέστη λόγω των πλημμύρων. Πρόκειται για το τρίτο ανάλογο περιστατικό σε σχολείο του Βόλου μέσα στο 2023, με τα δύο πρώτα να λαμβάνουν χώρα μέσα στον περασμένο Απρίλιο, μήνες πριν τις καταστροφικές πλημμύρες.

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, η προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να εξετάσει αν υφίσταται το αδίκημα της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου, όπως και αν και κατά πόσο υπήρχε ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για ενδεχόμενο έλεγχο ή εργασίες συντήρησης.

Καίρια σημασία θα έχουν οι καταθέσεις από τους Προέδρους και μέλη του Συλλόγου Γονέων και της Ένωσης Γονέων, τον διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται καθημερινά σε αυτό.

Θα συγκεντρωθούν, επίσης, έγγραφα από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, ώστε να ερευνηθούν πιθανές ενέργειες όπως και εκθέσεις αυτοψίας για την κατάσταση του κτιρίου, γεγονός που θα παίξει κομβικό ρόλο στην απόδοση δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: