Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

 

Ομάδα των τεσσάρων (4) μαθητών/τριών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 56η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 30 Ιουλίου 2024 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. 

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) προκηρύσσει τον 37ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024 σε διαφορετική ώρα έναρξης για κάθε τάξη συμμετεχόντων και συγκεκριμένα:  

Γ ΛΥΚΕΙΟΥ: 09.00-12.00 Β ΛΥΚΕΙΟΥ: 12.30-15.30 Α ΛΥΚΕΙΟΥ: 16.00-19.00  

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών Λυκείων, καθώς και των ΕΠΑ.Λ, Δημοσίων και Ιδιωτικών, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή μαθητών από άλλη τάξη της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης και διεξάγεται σε 3 φάσεις. 

χημεια

 Στην πρώτη φάση οι μαθητές και οι μαθήτριες εξετάζονται διαδικτυακά στις ώρες που αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη αλλά και στη διαδικτυακή αίτηση συμμετοχής.

• Θα ακολουθήσει δεύτερη φάση του Διαγωνισμού, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν οι πρωτεύσαντες της Α’, Β΄ και Γ΄ Λυκείου της πρώτης φάσης. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον οι μαθητές και οι μαθήτριες που έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία μεγαλύτερη ή ίση του 90 και πάντως σε καμία περίπτωση λιγότεροι από 30 σε κάθε τάξη.

 • Στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού οι μαθητές/τριες εξετάζονται δια ζώσης γραπτά και στην συνέχεια προφορικά στα κεντρικά γραφεία της ΕΕΧ ή στα γραφεία του πλησιέστερου Περιφερειακού τμήματος από Επιτροπή, την οποία θα ορίσει η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.).  

Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν μαθητές/τριες από αυτούς που θα κληθούν ή η προφορική εξέταση οδηγήσει σε αναδιάταξη των βαθμολογιών τότε θα κληθούν οι αμέσως επόμενοι/ες σε βαθμολογική επίδοση.

 • Μετά τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης του Διαγωνισμού, η Ε.Ε.Χ. θα επιλέξει με κριτήριο την υψηλότερη βαθμολογία 15 μαθητές/τριες από τη Α’ Λυκείου,  15 μαθητές/τριες από τη Β’ Λυκείου και 15 μαθητές/τριες από τη Γ’ Λυκείου τους οποίους θα  βραβεύσει με έπαινο σε ειδική τελετή.

• Μετά τη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού επιλέγονται 8 μαθητές/τριες που εξετάστηκαν στα θέματα της Γ΄ Λυκείου και  3  μαθητές/τριες που εξετάστηκαν στα θέματα της Β’ Λυκείου και έχουν συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Επίσης επιλέγονται οι ισοβαθμήσαντες με τους προηγούμενους καθώς και όσοι μαθητές/τριες μετείχαν στην Ολυμπιακή Ομάδα του 2023.

 Για τους μαθητές/τριες που θα επιλεγούν, η Ε.Ε.Χ. θα φροντίσει για την άσκησή τους στην τρίτη φάση στο τμήμα Χημείας ΕΚΠΑ και στη συνέχεια για την επιλογή της τελικής ομάδας των τεσσάρων (4) μαθητών/τριών, μετά από εργαστηριακές και θεωρητικές εξετάσεις. Η ομάδα των τεσσάρων (4) μαθητών/τριών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 56η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 21 έως 30 Ιουλίου 2024 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. 

Δείτε όλη την προκήρυξη και την εξεταστέα ύλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: