Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

 Εκπαίδευση και Παιδεία.

Οι επιθέσεις και τα πυρά κατά της Νίκης Κεραμέως δεν έχουν τέλος. Οι κατηγορίες από αριστούχους μαθητές, οργανώσεις και κόμματα για ψέματα, απαράδεκτες ρυθμίσεις, κατακρεούργηση αρίστων με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και ώθηση πάνω από 26.000 μαθητών σε ιδιωτικά κολέγια αποδομούν εντελώς και εκθέτουν την υπουργό Παιδείας ανεπανόρθωτα.
Τελευταία και πού σκληρή επίθεση από την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Η ΟΛΜΕπήρε θέση για το τερατούργημα Κεραμέως αναφέροντας πως «άλλο ένα ψέμα της κυβέρνησης κατέρρευσε» σχολιάζοντας παράλληλα πως «το μόνο που εγγυάται η εφαρμογή της ΕΒΕ είναι παιδιά με άριστες και μέτριες βαθμολογίες να οδηγούνται σε σχολές που δεν είναι της πρώτης προτίμησής τους».
Η Ομοσπονδία διαπιστώνει «πολλές στρεβλώσεις» σε σχολές με ειδικά μαθήματα (αρχιτεκτονικές, ΤΕΦΑΑ, ξένες φιλολογίες κλπ) απ’ όπου παιδιά με υψηλές βαθμολογίες και πολλά μόρια «αποκλείονται λόγω του ότι δεν ξεπερνούν την ιδιαίτερα αυξημένη ΕΒΕ κάποιου ειδικού μαθήματος».
Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα, αναφέρει η ΟΛΜΕ, «αυτό που από την αρχή είχαμε επισημάνει, ότι δηλαδή ο μοναδικός στόχος είναι η μείωση του αριθμού των εισακτέων και η δρομολόγησή τους προς τα ιδιωτικά κολλέγια για όσες οικογένειες μπορούν να ”χρηματοδοτήσουν” τις σπουδές των παιδιών τους, αλλά και προς τα Δημόσια ΙΕΚ ή άλλες δομές κατάρτιση


Δεν υπάρχουν σχόλια: