Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Απαγόρευσαν την σχέση μαθητών-καθηγητών στο Facebook

Ένα γερμανικό δικαστήριο απαγόρευσε στους μαθητές και τους καθηγητές να είναι «φίλοι» στο Facebook, δηλώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί μια επαγγελματική σχέση, όταν ο ένας μπορεί να δει τις φωτογραφίες και τις δημοσιεύσεις του άλλου, στην παγκόσμια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Το υπουργείο Παιδείας στη Ρηνανία, της δυτικής Γερμανίας, ενημέρωσε τα σχολεία σχετικά με τους νέους κανόνες σε ένα φυλλάδιο, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου τη Δευτέρα.

Ο Επίτροπος για την Προστασία των στοιχείων του Κράτους, Έντγκαρ Βάγκνερ, δήλωσε πως ο εκπαιδευτικός ρόλος των σχολείων δεν ταιριάζει με το επαγγελματικό μοντέλο του Facebook- για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων για εμπορικούς λόγους.

Πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να έρχονται σε επαφή οι μαθητές με τους καθηγητές τους.
Σε άλλα γερμανικά κρατίδια, υπάρχουν αυστηροί κανόνες για την επαφή δασκάλου-μαθητή. Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, η χρήση των κοινωνικών δικτύων απαγορεύεται στα σχολεία. Εκπρόσωπος της Σαξονία,ς δήλωσε το καλοκαίρι πως κι αυτοί εργάζονται πάνω σε παρόμοιους κανόνες.

Στο Schleswig-Holstein, ζητήθηκε από τους καθηγητές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Facebook για να προγραμματίζουν σχολικές εκδρομές ή να δίνουν τους βαθμούς στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η Ρηνανία, όμως είναι το πρώτο γερμανικό κρατίδιο που απαγορεύει τη φιλία μεταξύ καθηγητών και μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: