Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Θεσ/νίκη  17/10/13
Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης     
Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622
Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698
Προς : Σχολεία
Δ/νσεις
Περιφέρεια
 
Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης (17/10/2013)
 
Η Γενική Συνέλευση της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταδικάζει το όργιο τρομοκρατίας και αυταρχισμού που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, με εντολή της κυβέρνησης, ενάντια σε μαθητές.
Ξεκίνησαν με τις διώξεις των μαθητών στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας, όπου η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, συνέλαβε 20 μαθητές, από τους οποίους οι 8 οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και οι 6 καταδικάστηκαν από 20 μέρες ως 4 μήνες φυλάκιση και μάλιστα χωρίς την παρουσία δικηγόρου.
Σειρά στην επιχείρηση τρομοκράτησης πήραν στη συνέχεια 10 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας, που συνελήφθησαν μέσα στο σχολείο τους, ενώ τελούσε υπό κατάληψη, μετά από μηνυτήριες αναφορές των διευθυντών του 1ου ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ με το οποίο συστεγάζεται.
Μεταχειρίζονται τα παιδιά λες και είναι εγκληματίες, επειδή παλεύουν για να μην κλείσουν τα σχολεία τους, διεκδικούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα αντικείμενα που είχαν επιλέξει. Σπέρνουν το φόβο, τρομοκρατούν τους αγωνιστές μαθητές για να περάσουν ανενόχλητοι τα αντιλαϊκά, αντικεπαιδευτικά τους μέτρα.  Για να φτιάξουν το σχολείο που θα προετοιμάσει τους αυριανούς υποταγμένους εργαζoμένους των 200 και 300 ευρώ. Θέλουν να στείλουν μήνυμα υποταγής και μοιρολατρίας προς κάθε κατεύθυνση. Δεν πρόκειται για μεμονωμένα επεισόδια.
 
Η επιχείρηση τρομοκράτησης-συκοφάντησης των αγώνων των μαθητών πρέπει να τσακιστεί!
Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών. Καλούμε όλα τα σωματεία να καταγγείλουν την επιχείρηση τρομοκράτησης μαθητών και γονιών, να στηρίξουμε όλοι από κοινού τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
Ο Πρόεδρος                      O Γ. Γραμματέας 
Αγγαθαγγέλου Νίκος    Μήτσος Παναγιώτης
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: