Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ο.Λ.Μ.Ε.                                                  
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
e-mail: olme@otenet.gr                                                          Αθήνα, 18/10/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Για τη σύλληψη μαθητών στην Ηγουμενίτσα

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την έφοδο στο υπό κατάληψη ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και σύλληψη (!) δέκα μαθητών που πραγματοποίησε το πρωί στις 25/6/2013 στις 6:30 η Αστυνομία Ηγουμενίτσας, ύστερα από καταγγελία των διευθυντών του ΕΠΑΛ και ΙΕΚ, τα οποία συστεγάζονται. Οι μαθητές – οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από την ολοκλήρωση της δικογραφίας και την παρέμβαση συνδικαλιστών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την ενέργεια των δύο διευθυντών. Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και ζουν μέσα στα ίδια προβλήματα με τους μαθητές τους. Για αυτό δεν μπορούν παρά να σταθούν δίπλα τους και να αγωνιστούν στο πλευρό τους ενάντια στην πολιτική που γεννά τα προβλήματα και τρομοκρατεί όσους αντιστέκονται.
Όταν τα γεγονότα όμως επαναλαμβάνονται δεν είναι απλά μόνο προθυμία κάποιων θερμοκέφαλων, είναι εντολή της Κυβέρνησης να καταπνίξει κάθε φωνή που αμφισβητεί και αντιστέκεται στην πολιτική της.
Η κυβέρνηση, με τη βοήθεια  «προθύμων»,  προσπαθεί   για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσει όσους διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Αντιμετωπίζει με αδίστακτο αυταρχισμό τον αγώνα των μαθητών ενάντια στις διατάξεις του νέου νόμου για το Λύκειο, ενάντια στην περαιτέρω συρρίκνωση της επαγγελματικής εκπ/σης.
Καλούμε τους συναδέλφους, τους συλλόγους γονέων, τους εργαζόμενους να μην αφήσουν να περάσει το όργιο καταστολής να σταθούν δίπλα στον αγώνα των  μαθητών μας που παλεύουν για το δικαίωμα της μόρφωσης.
Απαιτούμε:
Να αποσυρθούν τώρα όλες  οι κατηγορίες και να σταματήσει κάθε  δίωξη κατά των μαθητών.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ , ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ
Με τη συνέχιση των αγώνων των εκπαιδευτικών, από κοινού με τους γονείς και τους μαθητές, με όλο το λαό, για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών του λαού, για να μην περάσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ – πλουτοκρατία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: