Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Πορεία μαθητών και γονέων με... ΜΑΤ στην Τρίπολη

Πορεία μαθητών και γονέων με... ΜΑΤ στην Τρίπολη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 23:25

Μετά τους εκπαιδευτικούς έντονα διαμαρτυρήθηκαν την Παρασκευή γονείς και μαθητές για την παρουσία των ΜΑΤ στις συγκεντρώσεις τους, έξω από το γραφείο του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Πέτρου Μισθού.

Στη διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε από γονείς και μαθητές των μουσικών σχολείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο διευθυντής δεν δέχτηκε να συζητήσει μαζί τους.

Στην κάτω είσοδο της πολυκατοικίας είχε ειδοποιηθεί μια διμοιρία ΜΑΤ από την οποία ζήτησε να μεταφέρει το μήνυμα του ότι θα δεχόταν μόνο μια τετραμελή αντιπροσωπεία ώστε να του καταθέσει τα αιτήματα, χωρίς την παρουσία των μέσων μαζικής ενημέρωση!

Γονείς ξέσπασαν φωνάζοντας «αυτό είναι θράσος και ανηθικότητα» και ζήτησαν να κατέβει κάτω για να μιλήσει μπροστά σε όλους. Μάλιστα πρόσθεσαν ότι «δεν έχει κανένας υπαλληλίσκος δικαίωμα να υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας»!

«Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να συζητούμε κάτω από το τραπέζι και χωρίς διαφάνεια και δεχόμαστε ή ο διάλογος να γίνει κάτω ή να επιτραπεί η είσοδος στις κάμερες γιατί δεν πάμε να διαπραγματευτούμε με τον εαυτό μας ούτε να δείξουμε καλή διαγωγή στην εξουσία» είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουφαλάκος.

Τελικά η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε, παρά μόνο το υπόμνημά τους πήρε αριθμό πρωτοκόλλου. Οι γονείς έφυγαν προσβεβλημένοι από τη συμπεριφορά του κ. Μισθού υποστηρίζοντας ότι τους κοροϊδεύει αφού πρώτα ζήτησε μια τετραμελή αντιπροσωπεία ενώ μετά ενημερώθηκαν ότι είχε συνάντηση με το Υπουργείο.

Οι γονείς εξαγριώθηκαν και με την παρουσία της αστυνομικής δύναμης λέγοντας ότι «δεν είμαστε τρομοκράτες, τι φοβάται; γιατί έφερε την αστυνομία; Είναι φοβερό! Τραγούδια λένε τα παιδιά μας».
Δείτε παρακάτω τις σημερινές καταγγελίες από τους γονείς για τον κύριο Μισθό και καταγγελία των εκπαιδευτικών για τον ίδιο λόγο, σε πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν πριν λίγο καιρό, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.



Πηγή: kalimera-arkadia.gr
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013, 23:29

Δεν υπάρχουν σχόλια: