Οι υποψήφιοι/ες για εισαγωγή στις Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. μέσω επιλογής σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 4 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Ε.Κ. που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Ε.Ε.Κ.&Δ.Β.Μ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (Υ.Α. Κ5/160259/8-12-2021 ΦΕΚ 5837 Β’) δύνανται να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της επιλογής μέσω της λήψης γραπτού μηνύματος (SMS) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου τον οποίο, εφόσον το επιθυμούν, δηλώνουν για το σκοπό αυτό κατά την υποβολή της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης στις ακόλουθες πλατφόρμες του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. οι οποίες είναι προσβάσιμες μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ): Εφαρμογή Παράλληλου Μηχανογραφικού για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. και Εφαρμογή επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζόμενων σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

Οι υποψήφιοι/ες, μετά την είσοδό τους στην Εφαρμογή Παράλληλου Μηχανογραφικού για εισαγωγή σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ., καταχωρούν  τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, και επιλέγουν αν επιθυμούν να λάβουν ενημέρωση με γραπτό μήνυμα για το αποτέλεσμα της αίτησής τους, στον αριθμό αυτό. Οι υποψήφιοι/ες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον δηλωθέντα αριθμό κινητού τηλεφώνου όσες φορές επιθυμούν μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής της αίτησής τους.

 Οι υποψήφιοι/ες, μετά την είσοδό τους στην Εφαρμογή επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, καταχωρίζουν τον αριθμό κινητού τηλεφώνου, και επιλέγουν αν επιθυμούν να λάβουν ενημέρωση με γραπτό μήνυμα για το αποτέλεσμα της αίτησής τους , στον αριθμό αυτό. Οι υποψήφιοι/ες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον δηλωθέντα αριθμό κινητού τηλεφώνου όσες φορές επιθυμούν μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής της αίτησής τους.

Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιλογής στις Δημόσιες Σ.Α.Ε.Κ., η αρμόδια υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. θα στείλει ηλεκτρονικό αρχείο με τις αντιστοιχίες αριθμών κινητών τηλεφώνων και αποτελεσμάτων επιλογής στην ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «ΕΔΥΤΕ Α.Ε.». Κατόπιν, η «ΕΔΥΤΕ Α.Ε.» αποστέλλει τα γραπτά μηνύματα (SMS) στους υποψήφιους.

Οι υποψήφιοι/ες θα λάβουν  στον δηλωθέντα αριθμό τηλεφώνου γραπτό μήνυμα, το οποίο περιλαμβάνει, σε μορφή κειμένου, τα αποτελέσματα της επιλογής, καθώς και σχετικό υπερσύνδεσμο (link), μέσω του οποίου παραπέμπονται σε ειδικό πλαίσιο στην κατά περίπτωση εφαρμογή όπου προβάλλονται αποκλειστικά τα προσωπικά τους αποτελέσματα.