Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

 


Στον οδηγό κατάρτισης καθορίζεται η κατανομή ανάμεσα στη διά ζώσης και στην εξ αποστάσεως κατάρτιση και ορίζονται τα μαθήματα που δύνανται να διενεργούνται με εξ αποστάσεως κατάρτιση, σύγχρονη ή ασύγχρονη

Και με τηλεμαθήματα θα μπορούν να σπουδάζουν,  από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος οι σπουδαστές των ΣΑΕΚ, τα οποία ουσιαστικά αντικατέστησαν τα ΤΕΙ στη βαθμίδα της Ανώτερης Εκπαίδευσης, η οποία είχε μείνει κενή μετά από την «πανεπιστημιοποίηση» των τελευταίων.

Οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ., όπως μετονομάστηκαν τα πρώην ΙΕΚ) είναι φορείς παροχής αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της υφυπουργού Παιδείας κ.Ιω.Λυτρίβη, θα δύναται από το προσεχές έτος να παρέχουν εκτός από τη διά ζώσης κατάρτιση και εξ αποστάσεως κατάρτιση, εφόσον αυτό προβλέπεται από τον οδηγό κατάρτισης κάθε ειδικότητας στον οποίο περιλαμβάνεται η χρήση νέων τεχνολογιών, η μεθοδολογία, οι μέθοδοι αξιοποίησης αυτών, η διαδικασία διενέργειας εξετάσεων, συναφές και κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό για την εξ αποστάσεως κατάρτιση.

Επίσης, στον οδηγό κατάρτισης καθορίζεται η κατανομή ανάμεσα στη διά ζώσης και στην εξ αποστάσεως κατάρτιση και ορίζονται τα μαθήματα που δύνανται να διενεργούνται με εξ αποστάσεως κατάρτιση, σύγχρονη ή ασύγχρονη. Ας δούμε τι αναμένεται από τον Σεπτέμβριο

Η διαδικασία εξ αποστάσεως κατάρτισης

1. Οι εκπαιδευτές, παρέχουν τη διδασκαλία του μαθήματος με τη χρήση ψηφιακών μέσων και σύμφωνα με τις οδηγίες που λαμβάνουν από τον/την Διευθυντή/ Διευθύντρια της Σ.Α.Ε.Κ.

2. Στην περίπτωση ασύγχρονης κατάρτισης, ο/η εκπαιδευτής/εκπαιδεύτρια καταγράφει την παρουσία των καταρτιζόμενων σε κάθε μάθημα με βάση την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων που τους έχουν ανατεθεί στο χρονικό πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί με τον διδάσκοντα.

3. Ο/Η εκπαιδευτής/εκπαιδεύτρια φροντίζει:

α. Να ενημερώνει τους καταρτιζόμενους για τις προγραμματισμένες ημερομηνίες και ώρες στις οποίες αναρτάται νέο ασύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης, πραγματοποιούνται ενδιάμεσες αξιολογήσεις και υποβάλλονται εργασίες.

β. Να δημιουργεί σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στοχευμένα μαθησιακά αποτελέσματα για την ενεργή συμμετοχή των καταρτιζόμενων στο μάθημα και να παρακολουθεί την συμμετοχή των καταρτιζόμενων σε αυτές σε όλη τη διάρκεια του εξαμήνου.

γ. Να παρέχει άμεσες οδηγίες-κατευθύνσεις στους καταρτιζόμενους σχετικά με τη μελέτη και την εκπόνηση των εργασιών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων με σύγχρονη κατάρτιση αλλά και με ασύγχρονα μέσα που είναι διαθέσιμα σε όλους τους καταρτιζόμενους, όπως ανακοινώσεις ή αναρτήσεις σε πίνακες συζητήσεων και φόρουμ της πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης.

δ. Να αξιολογεί τις εργασίες που υποβάλλουν οι καταρτιζόμενοι και να παρέχει ουσιαστικές παρατηρήσεις και σχόλια σε αυτές

ε. Να δίνει πληροφορίες και να απαντάει σε ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος που τίθενται στη διάρκεια των μαθημάτων που διεξάγονται σύγχρονα ή ασύγχρονα.

Ο 11λογος της διαδικασίας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης - κατάρτισης

1. Ο/Η Υποδιευθυντής/Υποδιευθύντρια της Σ.Α.Ε.Κ. ορίζεται ως συντονιστής της εξ αποστάσεως κατάρτισης και αναλαμβάνει να συντονίσει την επικοινωνία των εκπαιδευτών με τους καταρτιζόμενους και γνωστοποιεί στους παραπάνω, τον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής τάξης κάθε μαθήματος.

2. Οι καταρτιζόμενοι ακολουθούν τον σύνδεσμο της εφαρμογής που προβλέπεται στην ψηφιακή πλατφόρμα του άρθρου 4 και ανακατευθύνονται στην πλατφόρμα της εξ αποστάσεως κατάρτισης και στην συγκεκριμένη ηλεκτρονική αίθουσα διδασκαλίας, ο σύνδεσμος της οποίας τους έχει κοινοποιηθεί κατά τα ανωτέρω.

3. Για τη συμμετοχή σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική δραστηριότητα (διαδικτυακά μαθήματα, προφορικές ή γραπτές εξετάσεις, παρουσιάσεις εργασιών, κ.λπ.) κάθε καταρτιζόμενος/η θα πρέπει να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή ή άλλο μέσο που να διαθέτει κάμερα, μικρόφωνο και ηχεία, με αδιάλειπτη σύνδεση στο διαδίκτυο και εγκατεστημένο το σύστημα τηλεδιασκέψεων που θα του έχει υποδείξει η Σ.Α.Ε.Κ. φοίτησης.

4. Στην εξ αποστάσεως κατάρτιση οι συμμετέχοντες εγγράφονται και συμμετέχουν με το πλήρες ονοματεπώνυμό τους. Εγγραφές με ψευδώνυμο θα διαγράφονται από τον συντονιστή της εξ αποστάσεως κατάρτισης.

5. Για τον έλεγχο πρόσβασης, οι τάξεις είναι κλειδωμένες και οι καταρτιζόμενοι αναμένουν να τους επιτραπεί η συμμετοχή από τον/την εκπαιδευτή.

6. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος, η εικόνα θα πρέπει να είναι ενεργή.

7. Δεν επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση ή άλλου είδους καταγραφή εκπαιδευτικής δραστηριότητας (διάλεξης, παρουσίασης, κ.λπ.) από κανέναν συμμετέχοντα (εκπαιδευτή/εκπαιδεύτρια, καταρτιζόμενο/η ή άλλο άτομο), σύμφωνα με όσα ορίζονται στη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

8. Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος και των εξετάσεων καταγράφονται μόνο τα προσωπικά δεδομένα τα οποία είναι απαραίτητα για τη διασύνδεση στο δίκτυο, όπως το όνομα χρήστη, η IP διεύθυνση του υπολογιστή, η ημερομηνία και η ώρα της σύνδεσης.

9. Η Σ.Α.Ε.Κ. αποθηκεύει το ηλεκτρονικό αρχείο που εμπεριέχει το ηλεκτρονικό γραπτό των εξετάσεων του/της καταρτιζόμενου/ης για το χρονικό διάστημα που ορίζεται στον Κανονισμό Λειτουργίας των Σ.Α.Ε.Κ.

10. Στην περίπτωση που καταρτιζόμενος/η δεν διαθέτει κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τη σύνδεση και την παρακολούθηση του εξ αποστάσεως μαθήματος, λαμβάνει μέρος στο μάθημα προσερχόμενος στη Σ.Α.Ε.Κ. φοίτησης.

11. Για τα υπόλοιπα θέματα, ισχύει ο Κανονισμός Λειτουργίας δημοσίων Σ.Α.Ε.Κ. (Β’5837/2021), ο Κανονισμός Λειτουργίας Πειραματικών και Θεματικών Σ.Α.Ε.Κ. και πειραματικών τμημάτων ειδικοτήτων σε Σ.Α.Ε.Κ. (Β’ 20/2022), που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και ο Κανονισμός Λειτουργίας ιδιωτικών Σ.Α.Ε.Κ (Β’4264/2022) που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η Ψηφιακή πλατφόρμα

Η εξ αποστάσεως κατάρτιση θα παρέχεται με σύγχρονη ή/και ασύγχρονη εξ αποστάσεως κατάρτιση και πραγματοποιείται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης μάθησης της Σ.Α.Ε.Κ.  H προς χρήση πλατφόρμα θα πρέπει να πληρεί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

I. Αυθεντικοποίηση και σύνδεση των εκπαιδευτών και των καταρτιζόμενων στην πλατφόρμα. II. Απενεργοποίηση της δυνατότητας καταγραφής/ αποθήκευσης από τους καταρτιζόμενους. III. Δημιουργία «κλειδωμένων» ψηφιακών αιθουσών, στις οποίες η Διοίκηση της Σ.Α.Ε.Κ. και ο/η εκπαιδευτής/ εκπαιδεύτρια έχουν τον αποκλειστικό έλεγχο εισόδου.

 


Η ταινία με τον τίτλο «Elizabethan Theatre» ανακηρύχθηκε από την ανεξάρτητη φιλανθρωπική οργάνωση Shakespeare Birthplace Trust ως η καλύτερη Ταινία ή Κινούμενο Σχέδιο, με θέμα τον Shakespeare, από νεαρούς σκηνοθέτες ηλικίας 7-11, ενώ απέσπασε και το «Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Animation» στο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου της Μόσχας

Στη βασιλεία της Ελισάβετ της Α', κατά την οποία άκμασαν οι τέχνες και ιδιαίτερα το θέατρο, «ταξιδεύει» τους θεατές μια ταινία ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων, διάρκειας δέκα λεπτών, που δημιούργησαν είκοσι νεαροί σκηνοθέτες, ηλικίας 7 ως 11 ετών, από την Πέμπτη τάξη του 6ου Πειραματικού Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης.

Χρησιμοποιώντας ιστορικά στοιχεία, σχέδια, σκίτσα, εικόνες αλλά και πολύχρωμες κούκλες -έτοιμες ή άλλες, ξύλινες- που ζωγράφισαν τα ίδια τα παιδιά, παρουσίασαν το πώς δημιουργήθηκαν τα πρώτα θέατρα στο Λονδίνοπώς προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κόσμου και πώς ήταν το πλαίσιο μέσα στο οποίο έζησε και δημιούργησε ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ένας από τους πιο σημαντικούς θεατρικούς συγγραφείς.

Η ταινία με τον τίτλο «Elizabethan Theatre» ανακηρύχθηκε από την ανεξάρτητη φιλανθρωπική οργάνωση Shakespeare Birthplace Trust ως η καλύτερη Ταινία ή Κινούμενο Σχέδιο, με θέμα τον Shakespeare, από νεαρούς σκηνοθέτες ηλικίας 7-11, ενώ απέσπασε και το «Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Animation» στο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου της Μόσχας.

«Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια από την οργάνωση, η οποία διαχειρίζεται τα κληρονομικά και πολιτιστικά δικαιώματα του Σαίξπηρ στη γενέτειρά του. Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι αποκλειστικά η δημιουργία ταινίας μικρού μήκους, με αφορμή τον Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ενώ συμμετέχουν παιδιά από διάφορες ηλικιακές ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εκπαιδευτικός Αγγλικών των μαθητών του Διαπολιτισμικού Σχολείου, Χρύσα Νικολοπούλου.

Η ίδια αναφέρει ότι το βίντεο των παιδιών αρχικά συμπεριλήφθηκε στις τρεις καλύτερες συμμετοχές για την ηλικία έως 11 χρονών και στη συνέχεια αναδείχτηκε στην κορυφή των φιναλίστ.

Το θέμα του ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων

Ξεκινώντας τα παιδιά σε ρόλο αφηγητή ενημερώνουν τον θεατή ότι το Ελισαβετιανό θέατρο πήρε το όνομά του από τη βασίλισσα Ελισάβετ την Α' και διήρκεσε από το 1562 ως το 1642.

 

Όπως λένε, η ίδια η βασίλισσα αγαπούσε το θέατρο και συχνά οργάνωνε παραστάσεις με θρησκευτική θεματολογία, ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε τις παραστάσεις σε υπαίθριους χώρους.

Ωστόσο, το πρώτο μόνιμο θέατρο στο Λονδίνο, που έγινε το 1576, προκάλεσε αντιδράσεις από τις συντηρητικές αρχές του Λονδίνου, που αντιτάχθηκαν στη δημιουργία του, με το επιχείρημα ότι οι ηθοποιοί ήταν αλήτες και το θέατρο προσέλκυε τους εγκληματίες.

Θέατρα δημιουργήθηκαν τότε έξω από τα τότε όρια της πόλης και, παρά τα εμπόδια που υπήρξαν, γνώρισαν μεγάλη άνθηση.

Στην κατασκευή τους ήταν κυκλικά, ξύλινα και ανοιχτά και οι παραστάσεις δίνονταν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι ηθοποιοί όταν όλοι άνδρες.

Ο ήχος μιας τρομπέτας από το υψηλότερο σημείο του θεάτρου έδινε το σήμα της έναρξης της παράστασης, ενώ μια σημαία ενημέρωνε το κοινό για το είδος του έργου: όταν ήταν λευκή, επρόκειτο να ακολουθήσουν κωμωδίες, όταν ήταν μαύρη τραγωδίες και όταν ήταν κόκκινη ιστορικές παραστάσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε και στον Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ο οποίος μίλησε στα έργα του για την αγάπη, τη ζωή και το θάνατο,ενώ δημιούργησε νέες λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα.

«Πνευματώδης, δημιουργική, ενημερωτική και άριστα εκτελεσμένη η ταινία»

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, η εκπρόσωπος των διαχειριστών της οργάνωσης «Shakespeare Birthplace Trust», Ρεμπέκα Ντομπς (Rebecca Dobbs), χαρακτήρισε την ταινία πνευματώδη, δημιουργική, ενημερωτική και άριστα εκτελεσμένη και έκανε λόγο για ένα «κινούμενο σχέδιο stop motion, που είναι μια απόλαυση να το βλέπεις και μας δίδαξε τόσα πολλά».

Η ταινία θα προβάλλεται αυτό το καλοκαίρι στο Shakespeare's New Place, την τελευταία κατοικία του Σαίξπηρ, ενώ ο διευθυντής του 6ου Πειραματικού Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης, Στέργιος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει λόγο για μια πολύ μεγάλη διάκριση.

«Είναι πολύ μεγάλη διάκριση να σε τιμά το Ίδρυμα και να δείχνει την ταινία το καλοκαίρι. Όλο αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για εμάς», τονίζει χαρακτηριστικά.

Η αφορμή για την ταινία

Σε ό,τι αφορά την αφορμή από την οποία ξεκίνησε η προσπάθεια για τη δημιουργία της ταινίας, η κ. Νικολοπούλου σχολιάζει:

«Η ιδέα δεν είχε να κάνει με έναν διαγωνισμό. Διδάσκω αγγλικά και κινώ το ενδιαφέρον των παιδιών, δουλεύοντας με μη παραδοσιακό τρόπο. Εγώ είχα μια επιθυμία να κάνω ένα βίντεο που να αφορά τον Σαίξπηρ και την εποχή του, γιατί είναι κομμάτι της αγγλικής κουλτούρας και ασχολούμαστε με αυτό με τα παιδιά κάθε χρόνο.

Επειδή δεν μπορούσα να βρω το κατάλληλο βίντεο που να είναι κατάλληλο για την ηλικία τους και να περιλαμβάνει πολλά στοιχεία, αποφάσισα να τους ρωτήσω αν θέλουν να το κάνουμε μαζί. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό, όπως συμβαίνει σε οτιδήποτε έχει να κάνει με μη παραδοσιακή διδασκαλία.

Οπότε ξεκινήσαμε σιγά σιγά, με σκοπό να φτιάξουμε κάτι που θα μπορούν και οι συνάδελφοι των αγγλικών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο να το δείξουν στα δικά τους τα παιδιά».

Όσο για τη διαδικασία σημειώνει ότι τα παιδιά αρχικά συγκέντρωσαν στοιχεία για την εποχή, μετά βρήκαν υλικό, διάβασαν και κράτησαν σημειώσεις, εξασκήθηκαν σε αφηγηματικές τεχνικές, ζωγράφισαν στο ξύλο τους χαρακτήρες και στο τέλος δημιουργήθηκε η αφήγηση πρώτα στα ελληνικά και μετά στα αγγλικά.

Η είδηση για τη διεθνή διάκριση προκάλεσε μεγάλη χαρά στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 6ου Πειραματικού Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης, ενώ έγινε γνωστό ότι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, που δημιουργήθηκε μέσα από την ίδια διαδικασία, διακρίθηκε σε διαγωνισμό που διοργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής.

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

 

Europol: Πληθαίνουν οι εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που δημιουργούνται με μέσα Τεχνητής Νοημοσύνης

Ολοένα πιο δύσκολος ο εντοπισμός των δραστών, προειδοποίησε η Europol

Εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που δημιουργούνται με τη χρήση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) πληθαίνουν, καθιστώντας ολοένα και πιο δύσκολο τον εντοπισμό των θυμάτων και των δραστών, προειδοποίησε τη Δευτέρα η Europol.

«Ο όγκος των αυτόματα κατασκευασμένων εικόνων σεξουαλικού υλικού αποτελεί πλέον ένα σημαντικό και αυξανόμενο μέρος του υλικού σεξουαλικής παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο» και «αναμένεται να εξαπλωθεί περαιτέρω στο εγγύς μέλλον», υπογραμμίζει σε έκθεσή της η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία που εδρεύει στη Χάγη.

Ακόμη και σε περιπτώσεις όπου το περιεχόμενο είναι εξ ολοκλήρου δημιούργημα Τεχνητής Νοημοσύνης και δεν απεικονίζονται πραγματικά θύματα, το υλικό παιδικής πορνογραφίας που δημιουργείται από την ΤΝ εξακολουθεί να συμβάλλει στην εξαντικειμενοποίηση και σεξουαλικοποίηση παιδιών, τόνισε η Europol.

Η χρήση εφαρμογών ΤΝ για τη δημιουργία ή την τροποποίηση υλικού σεξουαλικής παιδικής πορνογραφίας αυξάνει επίσης «την ποσότητα του παράνομου υλικού που κυκλοφορεί και περιπλέκει την αναγνώριση των θυμάτων καθώς και των δραστών».

Η έλευση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης προκαλεί αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τη χρήση των εφαρμογών αυτών για κακόβουλους σκοπούς, ιδιαίτερα μέσω της δημιουργίας «deepfakes» – εικόνων και βίντεο που δημιουργούνται στον υπολογιστή, συχνά ρεαλιστικών, που βασίζονται σε ένα πραγματικό μοντέλο.

Περισσότερα από 300 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα διαδικτυακής σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης κάθε χρόνο, δήλωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου τον Μάιο.

Τα αδικήματα κυμαίνονται από εκβιασμό που στοχεύει εφήβους μετά τη μετάδοση στο διαδίκτυο σεξουαλικής φύσης φωτογραφιών και βίντεο (“sextorsion”), μέχρι τον καταχρηστικό τρόπο χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης για τη δημιουργία πλαστών βίντεο και εικόνων, σύμφωνα με ερευνητές.

Εκτός από τη δημιουργία σκληρά άσεμνων εικόνων ανηλίκων, οι εγκληματίες χρησιμοποιούν την ΤΝ για να διαπράξουν μια σειρά από εγκλήματα που κυμαίνονται από διαδικτυακή απάτη έως κυβερνοεπιθέσεις, αναφέρει επίσης το 37σελιδο έγγραφο της Europol, το οποίο χαρτογραφεί τις διαδικτυακές απειλές που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη.

 Προσφυγικά / Σύλλογοι εκπαιδευτικών και σωματεία στηρίζουν τον 15χρονο που έπεσε θύμα βασανισμού από την αστυνομία

Ακούστε το άρθρο σε περίπου 3 λεπτά

Ανακοίνωση στήριξης στον 15χρονο μαθητή του μουσικού σχολείου Αθήνας, κατοίκου Προσφυγικών, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία την 21η Ιουνίου 2024 και έπεσε θύμα βασανιστηρίων, υπογράφουν 14 Σύλλογοι εκπαιδευτικών και σωματεία από όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απρόκλητη επίθεση και την άγρια καταστολή που δέχτηκε ο 15χρονος Χ.Κ., μαθητής του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, από την αστυνομία την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 5:30 μμ.

Ομάδα αστυνομικών της ΔΡΑΣΗ συνέλαβαν τον μαθητή Χ.Κ. βίαια και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ, χτυπώντας τον, εξυβρίζοντάς τον και απειλώντας τον με χυδαίες, σεξιστικές εκφράσεις και χειρονομίες με την απειλή βιασμού.

Τον εξανάγκασαν επανειλημμένα σε σωματικό έλεγχο, ενώ προσπαθούσαν να του αποσπάσουν ομολογία για συμμετοχή του στα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν στη γειτονιά των Προσφυγικών την Πέμπτη 20 Ιουνίου.

Τα γεγονότα ήταν συνέχεια και κλιμάκωση μιας σειράς παρόμοιων περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με σκοπό να στοχοποιήσουν τη γειτονιά των Προσφυγικών και των κατοίκων της και να κάμψουν το φρόνημα αντίστασης και αλληλεγγύης της κοινότητας.

Θεωρούμε απαράδεκτη την καταστολή της αστυνομίας και την κατάπτυστη προσπάθειά της, με την κατασκευασμένη δικογραφία της, να «φορτώσει» στον ανήλικο μαθητή, μια σειρά αδικημάτων, με μοναδικό σκοπό την τρομοκράτηση του ίδιου, της οικογένειάς του και της κοινότητας των Προσφυγικών.

Εκφράζουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη μας, αλλά και την αποφασιστικότητά μας να γίνουμε εμείς ασπίδα προστασίας για τον μαθητή, όπως έμπρακτα στάθηκαν στο πλευρό του ο σύλλογος γονέων και οι καθηγητές/τριες, το Σάββατο 22 Ιουνίου στην Ευελπίδων.

Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών, και την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωσή του χωρίς αστερίσκους.

Απαιτούμε την διερεύνηση και τιμωρία των αστυνομικών οργάνων και όσων έδωσαν τέτοιες εντολές και όσων απέκρυψαν και προστάτευσαν τέτοιες συμπεριφορές κακοποίησης του ανήλικου μαθητή.

Δηλώνουμε ότι δε θα το ανεχτούμε!»

Οι σύλλογοι και τα σωματεία που έχουν υπογράψει μέχρι τώρα την ανακοίνωση είναι οι εξής:

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» 1ου, 3ου, 4ου, 5ου Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ (ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
  • ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
  • ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
  • Ε’ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
  • Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
  • А’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ AΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 


 

Ενημέρωση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις, σχετικά με την έγκριση ή απόρριψη του μηχανογραφικού τους δελτίου

 22/07/2024

Άκουσε το άρθρο

Oι υποψήφιοι με την κατηγορία των σοβαρών παθήσεων μπορούν να πληροφορούνται την έγκριση ή απόρριψη του μηχανογραφικού τους  δελτίου και των επισυναπτόμενων δικαιολογητικών, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής https://exams-severeillness.it.minedu.gov.gr ή μέσω αντίστοιχου συνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από σήμερα Δευτέρα 22/7/2024.

Για την εισαγωγή τους στην ανωτέρω ηλεκτρονική εφαρμογή οι υποψήφιοι θα χρησιμοποιήσουν τα ίδια e-mail (αναγράφεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο) και password  με εκείνα της υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου σοβαρών παθήσεων (5%).

Οι υποψήφιοι των οποίων το μηχανογραφικό δελτίο έγινε δεκτό, οφείλουν να ελέγξουν την ορθότητα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο, Όνομα, Όνομα πατρός, Όνομα μητρός, Έτος γέννησης, ΑΔΤ) και του βαθμού απολυτηρίου, που έχουν καταχωρισθεί στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο.

Στους υποψηφίους  που δεν έχουν στην κατοχή τους το password ή  που δεν θυμούνται το password που χρησιμοποίησαν για την υποβολή του Μηχανογραφικού τους Δελτίου, θα παρέχεται η δυνατότητα υπενθύμισης του κωδικού  μέσω της ίδιας ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Τονίζεται ότι, όπου στην ηλεκτρονική εφαρμογή ζητείται συμπλήρωση email, πρέπει να χρησιμοποιηθεί το email που αναγράφεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο.