Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

 

Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία

3μηνο Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ
Δημοσίευση: 27/04/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η κατάκτηση των ικανοτήτων της ανάγνωσης και της γραφής αποτελούν αδιαμφισβήτητα βασικές και απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων και για την ομαλή σχολική και κοινωνική ζωή κάθε μαθητή.

Επομένως, η αδυναμία ή η δυσκολία της γλωσσικής επεξεργασίας και της εκμάθησης των ικανοτήτων αυτών οδηγούν σε σχολική αποτυχία και σε δυσκολίες των παιδιών να ενταχθούν ομαλά στο σχολικό και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία» αποσκοπεί στην κατάρτιση όλων των εμπλεκομένων με την εκπαίδευση και την ψυχολογία φορέων για την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση της δυσλεξίας τόσο σε γνωστικό όσο και σε ψυχοπαιδαγωγικό επίπεδο.

Μεταξύ άλλων, προσεγγίζονται οι μαθησιακές δυσκολίες και ειδικότερα η δυσλεξία, παρουσιάζονται τα αίτιά της, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην «κλινική» εικόνα των δυσλεξικών ατόμων.

Επίσης, παρουσιάζεται ένα βασικό πρόγραμμα διάγνωσης, αξιολόγησης και αποκατάστασης στους τομείς της ανάγνωσης, της γραφής και της αρίθμησης με την επιλογή συγκεκριμένων ασκήσεων, κατάλληλων για την ηλικία και το γνωστικό επίπεδο του κάθε παιδιού, ενώ, τέλος, με την προβολή συγκεκριμένων πρακτικών συμβουλών προς εκπαιδευτικούς και γονείς επισημαίνεται ο ρόλος τους για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των δυσκολιών και των αδυναμιών των δυσλεξικών μαθητών.

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ.

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Προγράμματος: Πολυχρόνη Φωτεινή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η έναρξη των μαθημάτων έχει οριστεί στις 23/05/2022.

Αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα στη σελίδα: https://elearningekpa.gr/courses/mathhsiakes-duskolies-dusleksia

Δεν υπάρχουν σχόλια: