Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ενάντια στο σχηματισμό δικογραφίας στρέφονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος και Δώρα Αυγέρη, κάνοντας λόγο για «υπερβάλλοντα ζήλο» κρατικών λειτουργών και επιχείρηση «πειθάρχησης συνειδήσεων, απέναντι σε ανήλικους μαθητές που διεκδικούν την αυτονόητη υλική και εκπαιδευτική στήριξη στην σχολική τους καθημερινότητα»
Για «υπερβάλλοντα ζήλο» κρατικών λειτουργών, που αντιμετωπίζουν τη μαθητική διαμαρτυρία ως ακραία συμπεριφορά και προσβολή των έννομων αγαθών, κάνουν λόγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος και Δώρα Αυγέρη, οι οποίοι με κοινή δήλωσή τους σημειώνουν ότι η Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης διέταξε τον άμεσο σχηματισμό δικογραφιών για το αδίκημα της διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας σε βάρος όσων προβαίνουν σε καταλήψεις των σχολικών μονάδων στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Όπως τονίζουν, η εν λόγω διαταγή έχει σταλεί και στο 1ο Γυμνάσιο Περαίας, πριν γίνει η μονοήμερη κατάληψη των μαθητών, με αιτήματα που αφορούσαν τη φύλαξη και την καθαριότητα του σχολείου.
Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «οι διαδικασίες που δρομολογούνται κατά των μαθητών, κάθε άλλο παρά προάγουν το κράτος δικαίου, πόσο μάλλον τις αρχές μιας σύγχρονης αντίληψης περί παιδείας. Αντίθετα, η δίωξη λαμβάνει χαρακτήρα πειθάρχησης συνειδήσεων, απέναντι σε ανήλικους μαθητές που διεκδικούν την αυτονόητη υλική και εκπαιδευτική στήριξη στην σχολική τους καθημερινότητα».
Σωκράτης Φάμελλος και Δώρα Αυγέρη ζητούν από όσους ευθύνονται για την σύνταξη δικογραφίας «να την διακόψουν και να επιδείξουν σύνεση και αυτοσυγκράτηση «για να αποκατασταθεί η σχολική ηρεμία, ν’ αποκλιμακωθεί η άσκοπη ένταση που δημιουργήθηκε στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στη σχολική κοινότητα».
«Εκφράζουμε την ανησυχία μας γιατί είναι ευθύνη όλων μας να προστατέψουμε τη σχέση των μαθητών με την κοινωνία και την πολιτεία», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Περαίας Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε μονοήμερη κατάληψη στις αρχές Νοεμβρίου, με αφορμή τα προβλήματα καθαριότητας και φύλαξης που αντιμετωπίζει το σχολείο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: