Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Μαθητές και γονείς Μουσικού Σχολείου Ρόδου: Να αποσυρθεί η διάταξη Γαβρόγλου
Και στη Ρόδο, ο νέος νόμος Γαβρόγλου για τα μουσικά σχολεία, προκαλεί αναταραχή και οι γονείς και οι μαθητές ζητούν απόσυρσή του.
Σε κείμενο που εστάλη στο alfavita.gr οι γονείς προβληματίζονται για το νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία και ζητούν "υποβαθμίζουν και αλλοιώνουν το χαρακτήρα των Μουσικών Σχολείων και αιτούμεθα την απόσυρσή του."
Καλούν σε ενημερωτική συνέλευση με σκοπό να αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.
Διαβάστε το κείμενο από το Μουσικό Σχολείο Ρόδου:
Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου αποτελεί κύτταρο πολιτισμού για την τοπική κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της 25ετούς πορείας  του έχει αναδείξει πλήθος μουσικών ταλέντων αλλά και επιστημόνων, αποδεικνύοντας περίτρανα πως ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα και απομονωμένα μέρη της νησιωτικής Ελλάδας με τα κατάλληλα μέσα και εργαλεία μπορούν να αναδειχθούν οι κλίσεις και  οι δεξιότητες των νέων. Για να το πετύχει όμως αυτό, είναι αναγκαίο να υπάρχουν οι κατάλληλοι και απόλυτα εξειδικευμένοι καθηγητές/ήτριες, καθώς και η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή (αίθουσες, εργαστήρια, μουσικά όργανα).
Για τους ανωτέρω  λόγους θεωρούμε πως οι διατάξεις που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο των Μουσικών Σχολείων και τροποποιούν τον ιδρυτικό νόμο τους (1824/1988), που περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο νόμου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,… και άλλες διατάξεις», υποβαθμίζουν και αλλοιώνουν το χαρακτήρα των Μουσικών Σχολείων και αιτούμεθα την απόσυρσή του.
Με γνώμονα τα παραπάνω το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, συναντήθηκε σήμερα το πρωί (Τρίτη 27/11/2018) με το σύνολο των μαθητών/τριών στο Αμφιθέατρο του σχολείου, καθώς και με καθηγητές και καθηγήτριες και μέσα από διεξοδική, δημοκρατική συζήτηση διαπιστώθηκε η απόλυτη ταύτιση των απόψεων περί της ανάγκης απόσυρσης των επίμαχων διατάξεων. Εκφράστηκε η ανάγκη επαγρύπνησης, παρακολούθησης των εξελίξεων από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και συντονισμού της δράσης με τα υπόλοιπα Μουσικά Σχολεία της χώρας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών, σε ενημερωτική συνέλευση την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο του Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: