Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού αντιδρά στις επικείμενες αλλαγές
Οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων ξεκίνησαν εξαιτίας της κατάθεσης ρυθμίσεων σε σχέδιο νόμου
Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού μαζί με μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείαςπαρέδωσαν ψήφισμα στον ΔΔΕ αντιδρώντας στις αλλαγές που θα γίνουν στα μουσικά σχολεία, όπως αναφέρεται σε επιστολή της ΕΛΜΕ Ηλείας που εστάλη στο alfavita.gr
Το κείμενο της ΕΛΜΕ Ηλείας: 
    Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού σε συνεργασία με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ηλείας.
    Στην Ηλεία αντιπροσωπεία του Συλλόγου Διδασκόντων  με επικεφαλής την Διευθύντρια του σχολείου μαζί με τον αντιπρόεδρο και τη γραμματέα της ΕΛΜΕ Ηλείας παρέδωσαν  ψήφισμα της σχολικής κοινότητας στον Δ.Δ.Ε και στη συνέχεια παραχώρησαν συνέντευξη τύπου τονίζοντας ότι οι εισαγόμενες ρυθμίσεις για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία υποβαθμίζουν τη λειτουργία και το ρόλο τους και περιορίζουν τα εκπαιδευτικά και επαγγελματικά χαρακτηριστικά τους.
     Στην Πάτρα στις 12.30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Στην συνέχεια μετά από σύντομες τοποθετήσεις των προέδρων των ΕΛΜΕ,  συνάδελφων και γονέων έγινε επίδοση ψηφισμάτων στον αναπληρωτή διευθυντή.
Στις τοποθετήσεις τους οι συνάδελφοι κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική στην εκπαίδευση και επεσήμαναν τις παρενέργειες που μπορεί να δημιουργήσει η ψήφιση ενός τέτοιου νόμου  στα μουσικά- καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας.
Στην συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν συνάδελφοι από το Μουσικό Σχολείο του Βαρθολομιού, το Μουσικό Σχολείο Πατρών, γονείς καθώς και εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ Ηλείας και  Αχαΐας.
     Οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων ξεκίνησαν εξαιτίας της κατάθεσης ρυθμίσεων σε σχέδιο νόμου.  Οι προωθούμενες διατάξεις αλλάζουν ριζικά την εκπαιδευτική και διοικητική φυσιογνωμία των Μουσικών Σχολείων, τα υποβαθμίζουν και θέτουν σε κίνδυνο το θεσμό.
Οι σύλλογοι διδασκόντων και οι συνδικαλιστικές τους οργανώσεις   απαίτησαν:
  • Την απόσυρση των διατάξεων του άρθρου 40 του προαναφερθέντος σχεδίου νόμου.
  • Οι οποιεσδήποτε αλλαγές να προκύπτουν έπειτα από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κι όχι εν κρυπτώ κι αιφνιδιαστικά.
  • Την άρτια τεκμηρίωση στην Αιτιολογική Έκθεση του σχεδίου Νόμου οποιωνδήποτε μεταβολών στο θεσμικό πλαίσιο των Μουσικών Σχολείων.
     Σε περίπτωση που δεν παρθούν υπόψη οι προτάσεις μας οι αντιδράσεις το επόμενο διάστημα θα είναι έντονες και «μετά μουσικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: