Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Κατάληψη του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για πρόβλημα της στέγης
Κατάληψη του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
Οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε κατάληψη αφού τα προβλήματά τους χρονίζουν και δεν βλέπουν λύση στον ορίζοντα.
Από την αρχή της εβδομάδας το 15μελές συμβούλιο των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει πως το σχολείο δεν θα ανοίξει μέχρι να δούνε υπογεγραμμένη κάποια απόφαση για όλα τα αιτήματά τους.
Όπως λένε στο alfavita.gr ζητούν:
-Εκτέλεση έμπρακτων κινήσεων για την άμεση μετακίνηση του καλλιτεχνικού σχολείου Θεσσαλονίκης σε ένα ενιαίο κτίριο το οποίο θα πληρεί τις ανάγκες των γενικών και καλλιτεχνικών μαθημάτων
-Να δοθούν στην Διεύθυνση τα υποσχόμενα χρήματα που κυμαίνονται στα 300.000 ευρώ μέχρι την τελική μετακίνηση του σχολείου για τις ανάγκες της σωστής λειτουργίας του σχολείου και των μαθημάτων.
-Να θεωρηθεί λήξασα οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση των λεωφορείων του σχολείου μας υποβαθμίζοντάς το σε σχολείο της "γειτονιάς" και των καλλιτεχνικών επιτροπών των καλλιτεχνικών σχολείων.
Τέλος, στο κείμενό τους που έστειλαν στο alfavita.gr καλούν όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης να τους στηρίξουν με ψηφίσματα και δράσεις.
Σύμφωνα και με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο σχολείο υπάρχουν ακόμη κενά εκπαιδευτικών όπως και κτιριακά προβλήματα.
kallitehnika_sholeia.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: