Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Τελετή βράβευσης 5ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού
5ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων- πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας».
Μέσα στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου ηΤελετή Βράβευσης του  του 5ου   Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων-  πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας».
Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη χαμόγελα και συγκίνηση, δεκάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από την ομογένεια, συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη γιορτή που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Μαζί μας -ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας ήταν πολλοί ξεχωριστοί άνθρωποι από τον χώρο της εκπαίδευσης, των γραμμάτων, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας,  της πολιτικής.
Από τις κορυφαίες στιγμές της εκδήλωσης, το δρώμενο που παρουσίασαν τα παιδιά από το Δημοτικό Μεταμόρφωσης Βριλησσίων, και η παρουσίαση των παιδιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Πατρών.
Στην τελετή βραβεύτηκαν οι συγγραφείς Αγγελική Βαρελλά  και Μάνος Κοντολέων για την προσφορά τους στο παιδικοί βιβλίο. Οι συγγραφείς μετείχαν στην τιμητική επιτροπή μαζί με την εικονογράφο και συγγραφέα Πέγκυ Φούρκα αλλά και τον μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη που έδειξε ακόμη μια φορά την κοινωνική του ευαισθησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: