Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Συνεχίζονται οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λήμνου
Κοντεύουν Χριστούγεννα και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες ελλείψεις στα σχολεία της Λήμνου
Οι εκπαιδευτικοί της Λήμνου με κείμενο του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, το οποίο έστειλαν στο alfavita.gr, διαμαρτύρονται γιατί ενώ κοντεύει να τελειώσει το πρώτο τρίμηνο εξακολουθούν να υπάρχουν κενά στα σχολεία.
Η ανακοίνωση που έστειλαν ως Σύλλογος ΠΕ Λήμνου "Αργύριος Μοσχίδης" στο alfavita.gr:
Οδεύουμε προς το τέλος του πρώτου τριμήνου της φετινής σχολικής χρονιάς και υπάρχουν ακόμα σχολεία της Λήμνου που λειτουργούν με ελλείψεις και κενά κυρίως σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, αλλά και στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.
Πιο συγκεκριμένα :
Εξακολουθεί να συντηρείται η απαράδεκτη κατάσταση από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο μάθημα των εικαστικών, όπου για 29 ώρες του μαθήματος διορίστηκε αναπληρωτής εκπαιδευτικός εικαστικών μειωμένου ωραρίου 15 ωρών!
Ως αποτέλεσμα έχουμε να στερούνται του δασκάλου τους των εικαστικών οι μισοί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κούταλης, τη στιγμή που ο συγκεκριμένος συνάδελφος θα μπορούσε να διοριστεί με πλήρες ωράριο.
  Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Νέας Κούταλης επίσης στερούνται εκπαιδευτικών Γαλλικών και Γερμανικών.
  Στο χώρο της Ειδικής Αγωγής:
  Εξακολουθεί η υποβάθμιση του θεσμού της Παράλληλης Στήριξης, αφού δύο παιδιά με διάγνωση για Παράλληλη Στήριξη, σε δύο σχολεία, 1ο και 3ο Μύρινας,  μοιράζονται μία δασκάλα.
  Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας εξακολουθούν να στερούνται Φυσικοθεραπευτή που τον έχουν ανάγκη.
  Από το ΚΕΣΥ (πρώην ΚΕΔΔΥ) Λήμνου, λείπουν ειδικότητες όπως αυτή της Νηπιαγωγού και της Φιλολόγου Ειδικής Αγωγής.
  Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά   αυτή την πολιτική κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
  • Να μετατραπεί η σύμβαση του εκπαιδευτικού των εικαστικών από μειωμένου σε πλήρους ωραρίου, ώστε να έχουν όλα τα παιδιά το δάσκαλό τους των εικαστικών.
  • Να καλυφθούν οι κενές ώρες των Γαλλικών και Γερμανικών με εκπαιδευτικούς ανάλογων ειδικοτήτων στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κούταλης.
  • Ένας δάσκαλος για κάθε μαθητή που έχει διάγνωση για Παράλληλη Στήριξη. Διορισμό ενός επιπλέον δασκάλου Παράλληλης Στήριξης για τα Δημοτικά Σχολεία της Μύρινας.
  • Διορισμό Φυσικοθεραπευτή για το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας.
  • Κάλυψη του ΚΕΣΥ Λήμνου με όλες τις ειδικότητες που προβλέπονται από το νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: