Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

θεσμός «Συμβούλου Καθηγητή» στα ΕΠΑ.Λ.

Ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες
Δημοσίευση: 28/11/2018
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Θεσμό  του «Συμβούλου Καθηγητή»   συστήνει το υπουργείο Παιδείας , που θα εφαρμόζεται  σε όλους τους μαθητές  της Α ́ τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.).
Στόχος της νέας αυτής δομής είναι η  συστηματική υποστήριξη των μαθητών/-τριών στη σχολική ζωή και η δημιουργία θετικού κλίματος στη σχολική κοινότητα.
Αρμοδιότητες
Κύριες αρμοδιότητες και καθήκοντα του «Συμβούλου Καθηγητή» είναι:
- Η αποδοχή και υποστήριξη των νεοεισερχόμενων μαθητών/-τριών και η εξοικείωσή τους με το σχολικό περιβάλλον, με στόχο την ομαλή προσαρμογή τους.
- Η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών/-τριών, ώστε να αποφευχθούν οι συγκρούσεις και να βελτιωθεί το σχολικό κλίμα.
- Η ανάπτυξη δράσεων ώστε να είναι ευχερής και απρόσκοπτη η επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
- Ο εντοπισμός πιθανών αιτιών που αναστέλλουν τη γνωστική πρόοδο των μαθητών/-τριών.
- Η ανάπτυξη δράσεων για τη δικτύωση της οικεί- ας σχολικής μονάδας, με άλλες σχολικές μονάδες που υλοποιούν τη δράση και η προώθηση της μεταξύ τους επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών.
- Η συνεργασία με τον Ψυχολόγο που απασχολείται στην οικεία σχολική μονάδα.
Εφαρμογή
1. Κατά την έναρξη του σχολικού έτους, με ευθύνη του/ της Διευθυντή/-τριας της σχολικής μονάδας, συγκροτείται ομάδα εκπαιδευτικών, από τους υπηρετούντες στη σχολική μονάδα, που επιθυμούν να υλοποιήσουν τον θεσμό και ορίζεται ένας εξ αυτών ως Συντονιστής.
2. Η ομάδα, με τη συμμετοχή του Ψυχολόγου που απασχολείται στην οικεία σχολική μονάδα, εκπαιδεύεται στο πλαίσιο των αντίστοιχων δράσεων του Προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», ώστε να δύναται να ανταποκριθεί στα ανατιθέμενα καθήκοντα και ειδικότερα σε τεχνικές συνέντευξης, ενεργητική ακρόαση και βασικές αρχές επικοινωνίας και ομαδικής συνεργασίας. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής της, η ομάδα μπορεί να συνεργάζεται με σχολικές μονάδες που υλοποιούν ήδη τη δράση καθώς και να ανατρέχει στη σχετική βιβλιογραφία για ενημέρωση.
3. Μετά την κατά τα ανωτέρω συγκρότηση και εκπαίδευσή της, η ομάδα των εκπαιδευτικών, οργανώνει, δια του Συντονιστή της, ενημέρωση του Συλλόγου Γονέων, καθώς και των τμημάτων Α ́ τάξης της οικείας σχολικής μονάδας, για την ύπαρξη και τον σκοπό της δράσης. Επίσης, σχετικές ανακοινώσεις αναρτώνται σε κάθε τμήμα, στον γενικό πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του σχολείου.
4. Κάθε μαθητής/-τρια της Α ́ τάξης ανατίθεται από τον συντονιστή της ομάδας στον «Σύμβουλο-Καθηγητή», ο/η οποίος/-α είναι εκπαιδευτικός – μέλος της ομάδας. Κάθε «Σύμβουλος-Καθηγητής» αναλαμβάνει κατ’ ανώτατο όριο πέντε (5) μαθητές, εφόσον αυτό είναι δυνατό. Κατά την κατανομή των μαθητών/-τριών σε «Συμβούλους-Καθηγητές», ο συντονιστής μεριμνά ώστε ο «Σύμβουλος-Καθηγητής»: (α) να μη διδάσκει στο τμήμα του/της μαθητή/-τριας, εφόσον αυτό είναι δυνατό και (β) να μην κατέχει θέση Διευθυντή/-τριας ή Υποδιευθυντή/-τριας στη σχολική μονάδα.
Συναντήσεις με μαθητές
Ο «Σύμβουλος-Καθηγητής» πραγματοποιεί 1-2 φορές τον μήνα, συναντήσεις με τον/τη μαθητή/-τρια, διάρκειας τουλάχιστον δεκαπέντε (15) λεπτών η κάθε μία. Οι συναντήσεις ορίζονται εντός σχολικού ωραρίου και σε χρόνο κατά τον οποίον ο «Σύμβουλος-Καθηγητής» δεν ασκεί το διδακτικό του έργο εντός της σχολικής τάξης. Ο «Σύμβουλος-Καθηγητής» παραλαμβάνει τον/τη μαθητή/-τρια από την τάξη του και τον επιστρέφει σε αυτή μετά το τέλος της συνάντησης, φροντίζοντας να μη διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα.
Ο «Σύμβουλος-Καθηγητής», κατά την πρώτη συνάντηση, ενημερώνει τον/τη μαθητή/-τρια για τη δράση και ορίζουν από κοινού τα όρια της συζήτησης, καθώς και το πρόγραμμα των υπόλοιπων συναντήσεων.
Συνεργασία με ψυχολόγο
Ο «Σύμβουλος-Καθηγητής» τηρεί όλες τις αρχές της ενεργητικής ακρόασης, ενημερώνεται για τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις του/της μαθητή/-τριας και διαμεσολαβεί, είτε μόνος του είτε σε συνεργασία με τον Ψυχολόγο της σχολικής μονάδας, για την επίλυση προβλημάτων του/της μαθητή/-τριας.
Ο «Σύμβουλος-Καθηγητής», σε καμία περίπτωση, δεν αναλαμβάνει το ρόλο του ψυχολόγου ή του ψυχοθεραπευτή, αλλά λειτουργεί εντός των ορίων του παιδαγωγικού του ρόλου.
Συνδρομή αρμόδιου φορέα
Σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο «Σύμβουλος-Καθηγητής» ή η ομάδα των «Συμβούλων-Καθηγητών» αδυνατούν να παρέμβουν ή το θέμα είναι εκτός των αρμοδιοτήτων τους, ενημερώνουν τον/τη Διευθυντή/-τρια του σχολείου, και ζητούν τη συνδρομή αρμόδιου φορέα.
Ανώνυμα οι συζητήσεις
Η ομάδα των «Συμβούλων-Καθηγητών» ορίζει τακτικές και έκτακτες συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητούνται ανώνυμα όλα τα ζητήματα που έχουν αναδυθεί από τις επιμέρους συναντήσεις με τους/τις μαθητές/-ήτριες και χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης.
Οι συναντήσεις αυτές έχουν ως στόχο την αποτίμηση της δράσης και την ανατροφοδότησή της.
Στις τακτικές και έκτακτες συναντήσεις της ομάδας «Συμβούλων-Καθηγητών» συμμετέχει και ο Ψυχολόγος της σχολικής μονάδας, με στόχο την παροχή εξειδικευμένων οδηγιών και
Στο τέλος της σχολικής χρονιάς η ομάδα συνεδριάζει για την αποτίμηση της δράσης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής τηρούνται πρακτικά. Κάθε «Σύμβουλος-Καθηγητής» εκθέτει τα θετικά σημεία και τις αδυναμίες της δράσης και προτείνει τρόπους επίλυσης προβλημάτων και βελτίωσής της.
Εκθέσεις
Κάθε «Σύμβουλος-Καθηγητής» συντάσσει, προαιρετικά, έκθεση και την καταθέτει στο αρχείο της δράσης που τηρείται στη σχολική μονάδα, για μελλοντική αξιοποίηση της εμπειρίας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης λαμβάνεται μέριμνα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των μαθητών/- τριών, τηρείται το απόρρητο των διαδικασιών και όλες οι καταγραφές, εκθέσεις, πρακτικά κ.λπ. περιέχουν ανωνυμοποιημένα στοιχεία των μαθητών/-τριών, ώστε να μην είναι δυνατή η ταυτοποίησή τους.

Έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Δημοσίευση: 29/11/2018
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας (από 3 έως 4 μαθητές), σύμφωνα με τον σχεδιασμό Ενισχυτικής Διδασκαλίας των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο κατανομής πιστώσεων Σ.Κ.Α.Ε.-Εκπαιδευτικών 2018-2019 και   κάτωθι εισηγήσεις, υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Ηλίας Γεωργαντάς.

Το 13.9% των σχολείων τελούν υπό κατάληψη για το Μακεδονικό

Τι ισχύει για την αναπλήρωση για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών -Καταργήθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Δημοσίευση: 29/11/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, το ποσοστό των καταλήψεων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια  για το Μακεδονικό, ανήλθε σε 13,9%, ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.
Ο μεγαλύτερος όγκος των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη  βρίσκονται στην Μακεδονία.
Τι ισχύει για την αναπλήρωση για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών
Α. Σε περίπτωση απώλειας διδακτικών ωρών, η αναπλήρωση τους εξασφαλίζεται με τους ακόλουθους τρόπους:
α) αξιοποίηση των σχολικών εορτών με την παράλληλη πραγματοποίηση των εορτών και των μαθημάτων,
β) περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών και
γ) περικοπή περιπάτων και εκδρομών. Με την παύση της λειτουργίας του σχολείου και μέχρι να εξομαλυνθεί η λειτουργία του, ο/η Διευθυντής/ντρια συγκαλεί ανά εβδομάδα, τουλάχιστον, το Σχολικό Συμβούλιο, με σκοπό την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Β. Μόλις εξομαλυνθεί η λειτουργία του σχολείου, ο/η Διευθυντής/ ντρια συγκαλεί αμέσως το Σχολικό Συμβούλιο, το οποίο εισηγείται στον Σύλλογο Διδασκόντων/ουσών τον τρόπο αναπλήρωσης των απολεσθεισών ωρών και ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης, και ο Σύλλογος αποφασίζει σχετικά. Η απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών υποβάλλεται στον/στη Διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ενημέρωση.
Γ. Αν τα σχολεία δεν λειτουργήσουν για διάστημα μεγαλύτερο των δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών, το διδακτικό έτος μπορεί να παραταθεί για αντίστοιχο ή μικρότερο χρονικό διάστημα με απόφαση του Υπουρ- γού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μετά από εισήγηση του/της Περιφερειακού/ής Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Καταργήθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 
Καταργήθηκε από τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη   με το νόμο 4386/16 που ψηφίστηκε από τη Βουλή , η Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου , ο νόμος 2811/2000  που  προέβλεπε:
Αρθρο πρώτο
Κυρώνεται και έχει ισχύ νόμου από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η από 4 Δεκεμβρίου 1999 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τον τίτλο «Ομαλή λειτουργία δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 4η Δεκεμβρίου 1999, Τεύχος 272 Α', της οποίας το κείμενο έχει ως εξής:
«ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
"Ομαλή λειτουργία δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης"
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη:
1.Τη διάταξη του άρθρου 44 παρ. 1 του Συντάγματος.
2.Την εξαιρετικώς επείγουσα ανάγκη να λειτουργήσουν κανονικά τα δημόσια σχολεία, των οποίων η λειτουργία παρεμποδίζεται παράνομα λάγω απρόβλεπτων καταλήψεων σχολικών κτιρίων.
Με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου Αποφασίζουμε
Αρθρο μόνο
Όποιος καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρεμποδίζει, διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή παρανόμως παραμένει στους χώρους λειτουργίας αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Η ποινική δίωξη των υπαιτίων ασκείται αυτεπαγγέλτως.
Η παρούσα πράξη να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 1999
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ, ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΙΏΑΝΝΟΥ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΖΩΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΜΑΚΗΣ, ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟίΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΕΠΠΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ»

Τραγικές ελλείψεις καθηγητών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων
Αδυνατούν να γίνουν μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα.
Η Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης έστειλε ανακοίνωση στο alfavita.gr με την οποία διαμαρτύρεται γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις καθηγητών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων.
Καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, στις 2μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
Η οργή της σχολικής κοινότητας του ΕΠΑ.Λ. Κουφαλίων έχει ξεχειλίσει, καθώς για ακόμα μία χρονιά το σχολείο λειτουργεί, από την αρχή του σχολικού έτους, με σοβαρότατες ελλείψεις σε καθηγητές.
Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου απαιτείται η άμεση τοποθέτηση
1 Μαθηματικού,
2 Γεωπόνων,
1 καθηγητή του τομέα Αισθητικής,
1 Μηχανολόγου – Ηλεκτρολόγου,
½ Φυσικού – Χημικού – Βιολόγου.
Η έλλειψη Μαθηματικού και του Γεωπόνου καθιστά αδύνατη ακόμα και τη διδασκαλία των αντίστοιχων Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.
Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αδυνατούν να καταλάβουν γιατί, ενώ τα κενά είναι γνωστά τουλάχιστον από τον Σεπτέμβρη, δεν καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες όλων των μαθητών.
Ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται κάθε χρόνο, υπολείπεται συνήθως του αριθμού των κενών, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν καθηγητές στο σχολείο σε πολλές περιπτώσεις παρά μόνο πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ την τελευταία φορά που προσελήφθησαν αναπληρωτές, στις 8/11/2018, δεν έγινε καμία πρόσληψη μαθηματικού σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.
Επιπλέον, ενώ υπάρχουν αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και κενά στις ειδικότητές τους, ούτε καν αυτοί δεν μετατρέπονται σε πλήρους ωραρίου (π.χ. Μηχανολόγοι).
Πρόκειται για ανάλγητη συμπεριφορά του υπ. Παιδείας και των Κυβερνήσεων τωρινών και προηγούμενων, που ουσιαστικά δείχνουν το δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Όμως πολλές οικογένειες είτε ματώνουν, είτε είναι αδύνατο να καταφύγουν σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Συνεπώς, το δικαίωμα των μαθητών να έχουν πρόσβαση με ισότιμο τρόπο σε αξιοπρεπή δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση πλήττεται εγκληματικά και μόνο στην καλή θέληση των εκπαιδευτικών οφείλονται τα όποια αποτελέσματα.
Καταγγέλλουμε την πολιτική που αφήνει άδεια τα σχολεία από καθηγητές!
Απαιτούμε  την άμεση και αποτελεσματική κάλυψη όλων των κενών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων, αλλά και σε όλα τα σχολεία!
Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα των παιδιών μας στην ισότιμη και αξιοπρεπή μόρφωση, μαζί με τους συναδέλφους, τους μαθητές μας και του γονείς τους!
Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, 2μμ, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Πρόεδρος                                   Ο Γραμματέας
Δέσποινα Δάσιου                      Δημήτρης Καραμανλής
Να καλυφθούν τα κενά στα Γυμνάσια και Λύκεια της Πάρου – Αντιπάρου
Η ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου για τα κενά ειδικοτήτων στα σχολεία
Παρ΄ όλες τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων ότι έχουν καλυφθεί τα κενά στις σχολικές μονάδες της χώρας, έχουν περάσει περισσότεροι από δυο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018 – 2019 και υπάρχουν ακόμα πολλά κενά καθηγητών διαφόρων ειδικοτήτων στα Γυμνάσια και Λύκεια της Πάρου και της Αντιπάρου (βλ. σχετικό πίνακα).
Ζητάμε την άμεση κάλυψη των παρακάτω κενών ΕΠΑΛ Πάρου:
Θεολόγοι (ΠΕ01) 6 ώρες
Οικονομολόγοι (ΠΕ80) 23 ώρες
Μηχανολόγοι (ΠΕ80) 20 ώρες
Βρεφονηπιοκόμοι (ΠΕ87) 17 ώρες
Πολιτικοί μηχανικοί (ΠΕ81) 13 ώρες

Λύκειο Νάουσας
Μαθηματικοί (ΠΕ03)– παράλληλη στήριξη 10 ώρες
Γυμνάσιο Νάουσας
Μαθηματικποί (ΠΕ03)– παράλληλη στήριξη 15 ώρες
Γυμνάσιο Παροικίας
Τεχνολόγοι (ΠΕ81-84) 4 ώρες
Γυμνάσιο Αρχιλόχου Μουσικοί (ΠΕ79) -5 ώρες Τεχνολόγοι (ΠΕ81-84) 4 ώρες

ΕΕΕΕΚ Αχαΐας: Για την Παγκόσμια Μέρα των Ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκδήλωση 3/12
Πρόσκληση σε εκδήλωση
Πρόσκληση του σχολείου σε γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας που θα γίνει στις 3 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Αίγλη της Veso Mare. 
anapiria.jpg
Μουσικό Σχολείου Ρόδου: Εκδήλωση διαμαρτυρίας - Αποχή από τα μαθήματα
ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μουσικού σχολείου Ρόδου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών
Σε συνέχεια των πανελλαδικών αντιδράσεων από σύσσωμη τη σχολική κοινότητα (γονείς, μαθητές, καθηγητές) για την επιχειρούμενη, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας, τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου των Μουσικών Σχολείων, η οποία, εφόσον ψηφιστεί θα οδηγήσει σε υποβάθμιση και συρρίκνωση ενός καταξιωμένου θεσμού παιδείας και πολιτισμού,
Σήμερα Τετάρτη, το 15μελές Μαθητικό Συμβούλιο του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, από κοινού με τα 5μελή Συμβούλια των σχολικών τμημάτων, έλαβε ομόφωνη απόφαση αποχής από τα μαθήματα και πραγματοποίησης στον αύλειο χώρο μουσικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια μίας διδακτικής ώρας (13.00-13.45),  την Πέμπτη 29-11-2018.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Το Δ.Σ.

Λάρισα: Έντεκα σχολεία τελούν υπό κατάληψη για το Μακεδονικό και την Συμφωνία των Πρεσπών
Λάρισα
Υπό κατάληψη βρίσκονται μέχρι στιγμής έντεκα σχολεία στη Λάρισα, από μαθητές που διαμαρτύρονται για το Μακεδονικό και την Συμφωνία των Πρεσπών.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καψάλης τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη είναι το 1ο, το 2ο και το 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, το ΕΠΑΛ Φαρσάλων, το 8ο και 14ο Λύκειο, το 9ο, 12ο και 15ο Γυμνάσιο και τα Γυμνάσια σε Μακρυχώρι και Κρανία Ελασσόνας.

ΕΣΑμεΑ: Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια
Μπροστά στην Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2018, οι φορείς της ΕΣΑμεΑ αποφάσισαν τη διοργάνωση 3 συλλαλητηρίων. Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους μοιράζονται τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια:
- Την 1 Δεκέμβρη στις 11 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης,
- Στις 2 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί από το άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη με πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, 
- Στις 3 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί ανήμερα της Εθνικής Ημέρας, από την πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα,  όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
Το αναπηρικό κίνημα διατρανώνει το σύνθημά του "Τίποτα για Εμάς χωρίς Εμάς" και αγωνίζεται για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και στοχευμένων πολιτικών, με στόχο την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
Σε όλη τη χώρα όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους, οι πρόσφυγες με αναπηρία, τα άτομα με αναπηρία που διαβιούν στα ιδρύματα, οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με βαριά και πολλαπλή αναπηρία,  γυναίκες και κορίτσια με αναπηρία, διεκδικούν ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. 
Το αναπηρικό κίνημα της χώρας, με αξιοπρέπεια, με πείρα, με συνεχείς αγώνες διεκδικεί τη δέσμευση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων για ένα Εθνικό Πρόγραμμα Δημόσιων Πολιτικών για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.
Το αναπηρικό κίνημα της χώρας διατρανώνει τη θέση του: «Φτάνει πια!» στις διακρίσεις και διεκδικεί την ορατότητα στους νόμους, στις πολιτικές, στην ίδια την κοινωνία. 
Προωθούμε τη Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2018 της ΕΣΑμεΑ, αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.
3η Δεκέμβρη 2018, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν το δικαίωμά τους στη ζωή με αξιοπρέπεια. Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!
Παρακολουθείστε σε ζωντανή αναμετάδοση τα συλλαλητήρια και τις τρεις ημέρες (1-2-3 Δεκεμβρίου) μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ www.esamea.gr καθώς και από τα social media της Συνομοσπονδίας @ESAMEAgr (twitter) και https://www.facebook.com/ESAmeAgr/
Μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες και βίντεο!
Διαδίδουμε το μήνυμα του αναπηρικού κινήματος της 3ης Δεκέμβρη σε όλη τη χώρα!