Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Διευκρινίσεις περί αξιολόγησης των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. και των μαθητευόμενων του “Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας”


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 1 Ιούνιος, 2018 - 12:04 | Στην Κατηγορία: 
Υπουργείο Παιδείας 
Διευκρινίσεις επί του ΠΔ 40/2018 (Α΄ 76) περί αξιολόγησης των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. και των μαθητευόμενων του “Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας”
Σε απάντηση ερωτημάτων που έχουν υποβληθεί στη Δ/νση Επαγγελματικής Εκπ/σης σε συνέχεια της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ΠΔ 40/2018 (Α΄ 76) με το οποίο καθορίζεται η αξιολόγηση των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. και των μαθητευόμενων του “Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας”» διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
1. Ο χαρακτηρισμός των μαθημάτων των ΕΠΑ.Λ. ως Θεωρητικά, Εργαστηριακά, Σχεδιαστικά ή Μικτά (με θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος) ορίζεται στα Ωρολόγια Προγράμματα Σπουδών, όπως αυτά έχουν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και βάσει αυτών γίνεται και η καταχώριση των μαθημάτων στο πληροφοριακό σύστημα myschool. Κατά συνέπεια, κάθε μάθημα αξιολογείται κατά τα οριζόμενα στο ΠΔ 40/2018 ανάλογα με τον οριζόμενο στα ΩΠΣ χαρακτηρισμό του και όχι όπως, ενδεχομένως, συνάγεται από τον τίτλο του. Ενδεικτικά, αναφέρονται τα ακόλουθα μαθήματα: 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/ypoyrgeio-paideias/dieykriniseis-peri-axiologisis-ton-mathiton-ton-epal-kai-ton#ixzz5HWiE5B1Z
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: