Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Απαγόρευση καμερών στα σχολεία εν ώρα λειτουργίας


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιούνιος, 2018 - 22:12 | Στην Κατηγορία: 
Η εγκύκλιος
Εγκύκλιο με την οποία απαγορεύεται η χρήση καμερών ασφαλείας στα σχολεία εν ώρα λειτουργίας, απέστειλε προς τις σχολικές μονάδες ο υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και βάσει οδηγίας της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Η εγκύκλιος, που γίνεται σαφέστερη επί του θέματος από άλλες χρονιές, ήρθε έπειτα από το καταγεγραμμένο γεγονός ότι σε σχολεία χρησιμοποιούνταν κάμερες, παραβαίνοντας την οδηγία που έχει εκδοθεί το 2011. Ωστόσο, για λόγους φθορών και ασφαλείας, οι κάμερες θα μπορούν να λειτουργούν σε ώρες που τα σχολεία είναι κλειστά.
Επίσης, στην ίδια λογική η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προβλέπει συστάσεις σύμφωνα με τις οποίες στους διαδικτυακούς τόπους των σχολείων θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές.
Η ετήσια εγκύκλιος προς τα σχολεία επαναλαμβάνει την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως προβλέπει από χρόνια ο νόμος.
Στους μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.
Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν, χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία/επίβλεψη του εκπαιδευτικού.
Επίσης, αναφέρεται ότι οι εκπαιδευτικοί εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και το δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/apagoreysi-kameron-sta-sholeia-en-ora-leitoyrgias#ixzz5JVnUITZw
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: