Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

2ο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής και 1ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου: Καθηγητές και μαθητές με μεράκι, φαντασία και όρεξη!


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Ιούνιος, 2018 - 20:04 | Στην Κατηγορία: 
Ένα περίπτερο κόσμημα, χειροποίητο από τους μαθητές και τους καθηγητές του, ποδήλατα από ξύλο και άλλα εκπληκτικά εκθέματα παρουσίασαν τα δύο ΕΠΑΛ στο Spoudase Festival, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της ΓΓ Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και της ΓΓΕΕ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής!
Το Spoudase Festival, o μεγαλύτερος εκθεσιακός εκπαιδευτικός θεσμός στην Ελλάδα υπό την αιγίδα της ΓΓ Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και της ΓΓΕΕ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ξεκινάει από τώρα τις προετοιμασίες του για το Spoudase Festival 2019 που θα πραγματοποιηθεί τρεις ημέρες αυτή την φορά στις 1718 και 19 Μαϊου στη Τεχνόπολη!
Η διοργάνωση προσθέτει ακόμα μία ημέρα με σκοπό να ενισχύσει την κατηγορία "Κι όμως Κινείται" όπου σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών παρουσιάζουν τις δραστηριότητές τους και τα επιστημονικά τους εκθέματα και πειράματα.
ADVERTISING
Μπορούμε να πουμε πως εντυπωσιαστήκαμε από την δυναμική παρουσία των Επαγγελματικών Λυκείων που ήρθαν απ'όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσουν τα εκθέματά τους. Το 2ο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής δημιούργησε ένα χειροποίητο περίπτερο από ξύλο! Με τα ίδια τους τα χέρια την ώρα που το Φεστιβάλ στηνόταν, μαθητές και εκπαιδευτικοί έστησαν το παραπάνω κόσμημα που βλέπετε στην φωτογραφία παρουσιάζοντας εντός του και άλλα εκθέματα.
Παράλληλα οι μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου παρουσίασαν ένα ξύλινο ποδήλατο το οποίο μελέτησαν και κατασκέυασαν οι ίδιο σε συνεργασία με τον coco mat
Το αποτέλεσμα και το θέάμα ήταν πραγματικά απίστευτο!
Περίπου 30.000 επισκέπτες πέρασαν από τη Τεχνόπολη στο διήμερο Spoudase Festival 2018 όπου και περιηγήθηκαν στα περίπτερα των εκθετών, επιμορφώθηκαν δωρεάν, παρακολουθησαν workshops, επιδείξεις και πάνελ, πραγματοποίησαν τσυμβουλευτικές υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού ενώ ήρθαν σε διάδραση με όλο τον πλούτο επιστημονικών και τεχνολογικών δραστηριοτήτων φορέων απ'όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Ένα ενδεικτικό φωτορεπορτάζ για την παρουσία των σχολικών μονάδων στο Spoudase Festival μπορείτε να δείτε εδώ



Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/2o-epal-agias-paraskeyis-kai-1o-epal-halandrioy-kathigites-kai-mathites-me-meraki#ixzz5IC6Uds8l
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: