Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Με αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη να σταματήσουμε τις   απολύσεις των εργαζομένων
Ο αυταρχικός κατήφορος της τρικομματικής κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Με ξαφνικές συνοπτικές διαδικασίες προχώρησε στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η οποία παρέχει στους υπουργούς τη δυνατότητα με μια υπογραφή να αποφασίζουν το κλείσιμο σε φορείς του Δημοσίου.

Στα  πλαίσια αυτής της βαθύτατα αντεργατικής απόφασης, η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο ενός Δημόσιου Οργανισμού, της  ΕΡΤ. Το λουκέτο της ΕΡΤ θα σημάνει το διώξιμο από την εργασία τους 2.709 εργαζομένους.

Με αυτόν τον πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο που ισοδυναμεί με πραξικόπημα, η κυβέρνηση  βάζει «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, επιφέρει  βαρύτατο πλήγμα του πολιτιστικού και μορφωτικού έργου της ΕΡΤ και επιδιώκει το χτύπημα του δικαιώματος του λαού στην ενημέρωση και στην πληροφόρηση.

Ο στόχος είναι προφανής και αφορά την άμεση διάλυση των δημοσίων φορέων και τις απολύσεις 14.500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ταυτόχρονα, η διάλυση κι απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας.
Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προκλητική κυβερνητική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και  εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, αλλά και κάθε πολίτη, να αποτρέψουν τα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας, που επιδιώκουν να διαλύσουν τους δημόσιους φορείς, να συρρικνώσουν τα δημόσια αγαθά και να προσθέσουν χιλιάδες εργαζόμενους στις λίστες των ανέργων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ  καλεί τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ και σε μια τέτοια κατεύθυνση θα συμμετάσχει και σε πρωτοβουλίες συντονισμού των σωματείων και άλλων φορέων για ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη για να συνεχιστεί ο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και να νικήσει.

                                                        Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος                          Ο γραμματέας

Ζαγανίδης  Χ.                          Νοτάκης Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: