Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (13/6) ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΑΝ ΑΔΕΔΥ και Γ.Σ.Ε.Ε.
      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
      ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
      ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ-ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)
Με το φασιστικό μέτρο της Πράξης νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση Σαμαρά προχώρησε αιφνιδιαστικά στο κλείσιμο όλων των σταθμών της δημόσια τηλεόρασης και ραδιοφώνου, προφασιζόμενη το μεγάλο κόστος της λειτουργίας της ΕΡΤ, καθώς και την αδιαφάνεια στη λειτουργία της. Με τις προφάσεις αυτές επιχειρεί να συγκαλύψει τους βαθύτερους λόγους του αντιδραστικού αυτού μέτρουπου αφορούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και στη φίμωση της δημόσιας ενημέρωσης στο βωμό της κερδοσκοπίας στο χώρο της ενημέρωσης. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας κλείνει την ΕΡΤ αρνείται να μας εξηγήσει γιατί δεν πληρώνουν τα χρέη τους (350.000.000) οι ιδιωτικοί σταθμοί, ενώ αφήνονται ανενόχλητοι να οργιάζουν μέσα στην αδιαφάνεια και το σκοτεινό πόλεμο των συμφερόντων. Είναι φανερό ότι το φασιστικό μέτρο της ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, συνδέεται σε μια αλυσίδα μέτρων εκφασισμού της κρατικής πολιτικής, όπως αποτυπώνονται στην ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ των εκπαιδευτικών, των ναυτεργατών, των εργαζομένων του Μετρό, αλλά και στο προωθούμενο νομοσχέδιο για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ, ουσιαστικά, ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ. Πρόκειται για μια πολιτική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ του λαϊκού κινήματος, φτώχειας, ανεργίας, απολύσεων, που βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τα ΥΠΟΔΟΥΛΏΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ της λαϊκής αφαίμαξης και Ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης, που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση της εγχώριας ολιγαρχίας και του ξένου ΙμπεριαλισμούΤαυτόχρονα οι σημερινές αποφάσεις αποτελούν και μία προσφορά στα σκοτεινά συμφέροντα που κρύβονται πίσω απ’ του ιδιοκτήτες των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης που αρκετό καιρό τώρα απαιτούσαν το κλείσιμο ή τον περιορισμό της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασηςέτσι ώστε να αλώσουν ελεύθερα το χώρο των ΜΜΕ. Το ΚΛΕΙΣΙΜΟ της ΕΡΤ ΑΠΟΚΟΠΤΕΙ χιλιάδες πολίτες από την ενημέρωση, αφού τα ιδιωτικά μέσα εκπέμπουν μόνο εκεί τα συμφέρει, παρακολουθώντας τους ανταγωνιστικούς νόμους του κέρδους. Απέναντι στα φασιστικά μέτρα, στην πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας και της φτώχειας να ΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΩΤΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ.
      ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ.
      ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ- ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.
      ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ.
      Ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ.
======================

Ε.Λ.Μ.Ε. Β΄ ΑΧΑΪΑΣ

Κλεισούρας – Πάρ. Κορίνθου
Κτήριο 1ου ΓΕ.Λ. Αιγίου
25100 ΑΙΓΙΟ 
ΤΗΛ. & FAX :  26910-25718
email :  belmeach@yahoo.gr
       ΑΙΓΙΟ, 12/6/2013               
 ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΤΟΠΙΚΑ Μ.Μ.Ε.
ΠΡΟΣ
Το Δ.Σ. της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αχαΐας ομόφωνα καταγγέλλει την αιφνιδιαστική, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης με την οποία καταργείται η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και προασπιζόμαστε το  δικαίωμα του Ελληνικού λαού στην πληροφόρηση και στην ενημέρωση από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σε όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά και όλων των απόδημων Ελλήνων  μέσω των δορυφορικών προγραμμάτων της  Ε.Ρ.Τ. Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ.  που μέσα σε μια νύκτα βρέθηκαν στην ανεργία.
Γι αυτό, συντάσσεται με το ψήφισμα συμπαράστασης που εξέδωσε η Ο.Λ.Μ.Ε. όπως έχει παρακάτω, το οποίο και  υπερψηφίζει:
Αθήνα, 12/06/13
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει τη συμπαράσταση των 88.000 επιστρατευμένων καθηγητών στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που υπερασπίζονται το αγαθό της δημόσιας αντικειμενικής ενημέρωσης και το δικαίωμά τους στην εργασία. Μετά και την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών αλλά και των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και των Ναυτεργατών φάνηκε πλέον καθαρά ο κατήφορος της Κυβέρνησης που «αποφασίζει και διατάσσει» με τα μνημόνια της βάρβαρης λιτότητας και με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, καταργώντας ουσιαστική τη Βουλή και το Σύνταγμα.
Ο κοινωνικός αυτοματισμός που θέλει να προκαλέσει η κυβέρνηση επικαλούμενη σπατάλες για τις οποίες η ίδια ευθύνεται – και όχι οι εργαζόμενοι – δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει αυτή τη φορά.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα είναι βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία και τη Δημοκρατία.
Τα δημόσια Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ανήκουν στο λαό, πληρώνονται από το λαό και πρέπει να τον υπηρετούν παρέχοντας ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία, πολιτισμό και επιμόρφωση, αντισταθμίζοντας έτσι την υποκουλτούρα και τη μαύρη πολιτική προπαγάνδα που ασκείται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και όλου του λαού.
Να υπερασπιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.
Να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και τα εργασιακά δικαιώματα.
ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΡΤ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ!
=============================
Α’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                  
Ταχ. Δ/νση : Αγ. Ιωάννου 54 (ΡΟΔΑ)                                          Ρόδος 12-6-2013
                     85100 Ρόδος                                                           
Τηλ κ΄
ΠΡΟΣ  : α. Συλλόγους Διδασκόντων
               Β.  Μ.Μ.Ε.
Fax  : 22410-34026  
ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει με αγανάκτηση τη νέα πρωτοφανή πρόκληση της κυβέρνησης να καταργήσει το μοναδικό δημόσιο μέσο μαζικής ενημέρωσης!!!
Κλείνουν της ΕΡΤ. Καταργούν ένα σημαντικό κομμάτι  της ιστορίας μας. Το κυριότερο. Παραδίδουν ένα ολόκληρο λαό βορά στην υποκουλτούρα του ιδιωτικού τομέα.
Με ένα διάγγελμα του κυβερνητικού εκπροσώπου, που θύμιζε σκοτεινές  εποχές, δημόσιο ραδιόφωνο, τηλεόραση, συμφωνική ορχήστρα, έντυπα, όλα καταργούνται και περισσότεροι από 2600 εργαζόμενοι απολύονται.
Έτσι απλά και ξαφνικά το ραδιόφωνο που μας συντρόφευε όλη μας τη ζωή και μέχρι χτες, σε καλές και σε κακές στιγμές, που αποτελούσε σχεδόν μοναδική πηγή πολιτισμού και ενίσχυε την ταυτότητας του λαού μας, εκτελείται εν ψυχρώ για λόγους δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Είναι όμως οι ίδιοι πολιτικοί που σκίζουν τώρα  τα ιμάτια τους για το σπάταλο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό μέσο αυτοί που το οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και είναι αυτοί που όχι μονό δεν έπραξαν το καθήκον τους να το εξυγιάνουν, αλλά αντίθετα φρόντισαν με κάθε τρόπο να το υπονομεύσουν, να το εκμεταλλευτούν, να το συκοφαντήσουν και στο τέλος να το καταργήσουν.
Προφανώς όμως η στόχευση δεν είναι δημοσιονομική. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων και της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, επιβάλλει επίσης μία ατζέντα λήθης και φόβου. Προσπαθεί πρωτίστως να τσακίσει το φρόνιμα του λαού μας. Αυτό το νόημα είχε η μεγάλη πρόβα των μηχανισμών καταστολής με την επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Το ίδιο νόημα έχει και η διάλυση της ΕΡΤ.  Η κυβέρνηση, επιθυμεί με την αλαζονική επίδειξη ακραίου αυταρχισμού και επικίνδυνης για τη δημοκρατία πολιτικής αβελτηρίας, όχι μόνο να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής μας αλλά να εξαφανίσει οτιδήποτε συνδέεται και ενισχύει την ταυτότητά μας.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ θα είναι βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία και τη Δημοκρατία.
Τα δημόσια Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ανήκουν στο λαό, πληρώνονται από το λαό και πρέπει να τον υπηρετούν παρέχοντας ενημέρωση, ποιοτική ψυχαγωγία, πολιτισμό και επιμόρφωση, αντισταθμίζοντας έτσι την υποκουλτούρα και τη μαύρη πολιτική προπαγάνδα που ασκείται ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και όλου του λαού.
Να υπερασπιστούμε μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.
Να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και τα εργασιακά δικαιώματα.
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 11ΠΜ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ (ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΡΟΔΟΥ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)
ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ
ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΡΤ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ!
Για το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕΔ
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   
       Β. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ                     Α. ΜΑΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: