Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου "Γεώργιος Παναγόπουλος" συμμετέχει φέτος μαζί με άλλες 102 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας του προγράμματος Future Library, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που ιδρύθηκε στη Βέροια το 2011 και που είναι ανοιχτό σε όλες τις δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες της χώρας και έχει ως αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος". Στόχος είναι η μεταμόρφωση των ελληνικών δημόσιων βιβλιοθηκών σε μοναδικά κέντρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης. Όπως τονίζει η Future Library "Μόνο έτσι μπορεί να εγκατασταθεί στη συνείδηση του κόσμου, η σπουδαιότητα του θεσμού των βιβλιοθηκών".

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία του 2012 τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού και πέρασαν από τις βιβλιοθήκες πάνω από 20.000 άτομα, ενήλικες και παιδιά. "Φέτος, εστιάζουμε στη δημιουργία βιώσιμων συνεργειών και την εδραίωση των βιβλιοθηκών ως κόμβων της κοινότητας και της δημιουργικότητας" τονίζει η ομάδα του Summer Future Library
. "Η Καλοκαιρινή μας Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2013 με κεντρικό μήνυμα “Αυτό το καλοκαίρι γινόμαστε όλοι παιδιά”, καλεί όλο τον κόσμο να κατακτήσει τη γνώση μέσα από το χρώμα. Για πρώτη φορά, 103 βιβλιοθήκες συνεργάζονται δημιουργώντας προγράμματα δραστηριοτήτων για να ανακαλύψετε νέους τρόπους έκφρασης, να εφεύρετε νέες μορφές ψυχαγωγίας και να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της γνώσης. Όλα μέσα από το χρώμα".

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ "Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία" Δήμου Αιγιαλείας κ. Κώστας Κλάγκος, ως αρμόδιος για τη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης "Γεώργιος Παναγόπουλος", δηλώνει στο filodimos.gr: "Το ΝΠΔΔ του Δήμου μας και ειδικότερα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αιγίου, στον καθημερινό μας αγώνα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας σε παιδιά και ενήλικες, έχουμε αναπτύξει μια στενή συνεργασία με το πρόγραμμα Future Library. Έτσι, αποδεχτήκαμε με χαρά τις όποιες προτάσεις που κατατέθηκαν εκ μέρους των ανθρώπων του προγράμματος και οργανώσαμε μια σειρά από καλοκαιρινές εκδηλώσεις, οι οποίες θα γίνουν τόσο στο χώρο της Βιβλιοθήκης μας, όσο και αποκεντρωμένα, δηλαδή σε παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία της Αιγιάλειας και σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους. Με την ευκαιρία, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την δωρεάν αποστολή στη βιβλιοθήκη μας 150 νέων παιδικών βιβλίων για τις ανάγκες του προγράμματος"

Το πρόγραμμα σε πανελλαδικό επίπεδο θα διαρκέσει τρεις μήνες, από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου. Στο Αίγιο, το πρόγραμμα εκδηλώσεων ξεκινά την 1η Ιουλίου και θα πραγματοποιηθεί όχι μόνο στον χώρο της βιβλιοθήκης αλλά και σε προαύλια σχολείων που θα συνεργαστούν για να παρουσιάσουν χαρούμενες εκδηλώσεις για παιδιά κάθε ηλικίας. Πληροφορίες και προεγγραφές δίνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, Βασ.Κων/νου 76 και στο τηλ. 26910-26694.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το Αίγιο και την Αιγιάλεια. Όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα μπορεί να υποστεί αλλαγές ως προς τα πρόσωπα των εκάστοτε εμψυχωτών.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-filodimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: