Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

,

30-03-2012 08:27:44




Αθώοι κρίθηκαν οι 11 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, που δικάστηκαν χτες στο μονομελές δικαστήριο ανηλίκων με την κατηγορία της «παρεμπόδισης ομαλής λειτουργίας σχολείου», επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν τον Οκτώβρη του 2010, με αίτημα την πρόσληψη καθηγητών για την κάλυψη των κενών, καθώς και τη διανομή δωρεάν βιβλίων (μουσικών, καλλιτεχνικών, ξενόγλωσσων).

Στο πλευρό τους, στάθηκαν από νωρίς, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές που συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια. Σε όλη τη διάρκεια, στην είσοδο των δικαστηρίων, μαθητές του ΣΑΣΘ και φοιτητές του ΜΑΣ διαδήλωναν, φωνάζοντας συνθήματα και κατήγγειλαν την ποινικοποίηση των αγώνων. Απαιτούσαν «θέλουμε σχολεία, καθηγητές, βιβλία. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Το δικαστήριο, αφού εξέτασε τους μάρτυρες και τους διωκόμενους μαθητές, ανακοίνωσε τελικά την αθώωσή τους. Εκρινε ότι δεν τελέστηκε η πράξη της κατάληψης και δεν προέκυψε παρεμόδιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου. Η κινητοποίηση των μαθητών έγινε με δίκαια αιτήματα που αποσκοπούσαν στην ομαλή λειτουργία του σχολείου.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: