Δευτέρα 2 Απριλίου 2012


Το υπουργείο ζητεί από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους Συλλόγους Διδασκόντων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, να επικοινωνούν με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων


Τη συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας για την ενίσχυση των μαθητών και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης συζήτησε χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με μητροπολίτες.

Ηδη έχει σταλεί εγκύκλιος προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με την οποία ζητείται η ενίσχυση των μαθητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Το υπουργείο ζητεί από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και τους Συλλόγους Διδασκόντων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, να επικοινωνούν με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, καθώς και με τις Ιερές Μητροπόλεις οι οποίες έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να συμβάλουν αποτελεσματικότερα στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων.

Σκοπός της χθεσινής συνάντησης ήταν η ενεργοποίηση και ο συντονισμός των φορέων (δήμοι, Ιερές Μητροπόλεις), για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, των προβλημάτων σίτισης και των εν γένει προβλημάτων κοινωνικού αποκλεισμού, λόγω της κρίσης.

Υπενθυμίζεται πως ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα σίτισης για σχολεία που ανήκουν στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, ενώ εντείνονται και προχωρούν και άλλες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μαθητών και των οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: